WhatsApp priprema kontroverznu novost koja se mnogima neće svidjeti

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2019. u 12:03
Foto: Soeren Stache/DPA/PIXSELL

Još nije poznato kad će ova opcija biti omogućena, ali već je naišla na negodovanje korisnika.

WhatsApp priprema tri veoma zanimljive novosti koje bi mogle promijeniti način na koji koristimo tu popularnu aplikaciju za dopisivanje.

Iako još nije službeno poznato kad će ove promjene postati dostupne korisnicima, WABetaInfo otkriva mogućnosti koje su već dostupne u beta verziji aplikacije, a koje bi uskoro trebale biti i službeno dostupne svima, prenosi Zimo.

Jedna od mogućnosti koja bi mogla naići na negodovanje korisnika je"autentifikacija" odnosno blokiranje snimki ekrana. "Autentifikacija" bi trebala garantirati osobi s druge strane prepiske da se zaista dopisuje s osobom s kojom to želi, odnosno da se izbjegne mogućnost da na poruke odgovara kriva osoba koristeći pametni telefon prave osobe.

Kad je ova mogućnost aktivirana, za otključavanje WhatsAppa biti će potrebna autentifikacija otiskom prsta, a ujedno će biti blokirana mogućnost stvaranja "screenshota".

Korisnici će i dalje moći odgovoriti na poruke kroz iskočne obavijesti i odgovoriti na pozive, ali ne i napraviti "screenshot".

Još nije poznato kad će ova opcija biti omogućena, ali već je naišla na negodovanje korisnika. Pogotovo onog dijela korisnika koji nemaju čitač otiska prsta na svom pametnom telefonu.

Osim "autentifikacije" u WhatsAppu rade i na novom setu emotikona koji bi trebali biti jednaki u samom chatu kao i u opciji uređivanja fotografija.

Još jedna novost vezana je uz animirane sličice koje bi trebale omogućiti korisnicima lakše izražavanje njihovih osjećaja i raspoloženja. Prema WABetaInfo, animirane sličice veoma sliče animiranim sličicama u Facebook Messengeru, ali kao i sa svim ostalim najavljenim mogućnostima, nije poznato kad će biti i službeno dostupne korisnicima.

Komentirajte prvi

New Report

Close