WhatsApp ima 3 razloga zbog kojih može blokirati korisnički račun

Autor: Poslovni.hr , 07. veljača 2019. u 09:00
Foto: Press Association/PIXSELL

Kako bi spriječili lažne korisničke račune namijenjene širenju raznih vrsta dezinformacija u WhatsAppu koriste sustav temeljen na strojnom učenju koji se ovisno o potrebama konstantno poboljšava.

Na sastanku s novinarima u New Delhiju, čelnici WhatsAppa, jedne od najpopularnijih mobilnih aplikacija za dopisivanje i razmjenu datoteka priznali su kako svakog mjeseca ugase oko 2 milijuna lažnih korisničkih računa, piše Bug.

Kako bi spriječili lažne korisničke račune namijenjene širenju raznih vrsta dezinformacija u WhatsAppu koriste sustav temeljen na strojnom učenju koji se ovisno o potrebama konstantno poboljšava. U ovom trenutku sustav je sposoban detektirati 20% spornih korisničkih računa još u fazi njihove registracije, dok je sam sustav zaslužan za detekciju 75% od prije spomenutih 2 milijuna uklonjenih korisničkih računa.

Također, Facebookov WhatsApp trenutačno ima preko 1,5 milijardu korisnika. Tri su razloga zbog kojih WhatsApp blokira korisničke račune: računi šalju velike količine poruka koje se mogu okvalificirati kao spam, očito stvaranje više korisničkih računa s ciljem širenja sumnjivog sadržaja, uporaba softvera koji omogućuje istodobnu uporabu više korisničkih računa na istom uređaju te uporaba specijaliziranih proizvoda koji podržavaju desetke SIM kartica.

Komentirajte prvi

New Report

Close