Vipnet se širi u IT outsourceing

Autor: Bernard Ivezić , 17. studeni 2014. u 22:00
Adrian Ježina, član Uprave Vipneta/PIXSELL

Drugi najveći operater u Hrvatskoj u podatkovni centar u Zagrebu uložio milijun eura.

Vipnet se širi na tržište outsourcinga IT-a. Drugi najveći operater u Hrvatskoj objavio je u ponedjeljak da je u novi podatkovni centar po najvišim sigurnosnim standardima površine 170 četvornih metara uložio milijun eura.

Adrian Ježina, član Uprave Vipneta, kaže da im je ovo novi korak prema učvršćivanju pozicije relevantnog igrača na domaćem ICT tržištu. "Uz vrhunsku kvalitetu, opremljenost i najviše sigurnosne standarde, nudimo i 24- satni nadzor opreme od strane Vipnetovih stručnjaka te time poduzetnicima omogućavamo da se fokusiraju na svoje primarne djelatnosti", kaže Ježina. Dodaje da korisnicima nude mogućnost da se Vipnet brine o njihovoj IT infrastrukturi.

Time korisnici ne moraju ići u kapitalna ulaganja poput izgradnje i opremanja vlastitih serverskih soba i podatkovnih centara. Uz to, operater je ponudio mogućnost povezivanja tih kapaciteta s ostalim podatkovnim centrima Telekoma Austrije u osam zemalja u srednjoj i istočnoj Europi. U Hrvatskoj je unazad godinu dana značajno povećan broj tvrtki koje nude usluge podatkovnih centara. U taj je posao uložio Hrvatski telekom, Metronet, Terrakom, Altus IT i Podatkovni centar Križ.

Komentirajte prvi

New Report

Close