Vipnet preuzeo poslovanje Amisa u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2015. u 12:06
Foto: Slavko Midžor / Pixsell

S jučerašnjim danom završen je proces preuzimanja Amisa koji je od sada dio Telekom Austria Grupe.

Završetkom akvizicije Vipnet je preuzeo poslovanje Amisa, odnosno stekao 100 posto poslovnih udjela od AMISCO NV iz Belgije. Ovom akvizicijom Vipnet značajno širi svoju optičku infrastrukturu na kojoj nudi najveće brzine interneta u Hrvatskoj do 500Mbit/s u downloadu i 120 Mbit/s u uploadu.

– Vipnet u posljednjih nekoliko kvartala bilježi organski dvoznamenkast rast u fiksnom segmentu. Krajem prošle godine postali smo vodeći alternativni operator u svim segmentima. I prije akvizicije Amisa, Vipnet je imao najrašireniju infrastrukturu za superbrzi internet koji je dostupan za više od milijun korisnika i više od 370 tisuća kućanstava. Preuzimanje Amisa doprinijet će nastavku rasta i proširenju ponude u fiksnom segmentu i razvoju Vipneta kao konvergentnog operatora. – izjavio je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta.

Kako bi osigurao najbolje korisničko iskustvo, Vipnet je vodeći operator u razvoju tehnologija za pružanje usluga superbrzog interneta. U mobilnom segmentu je to 4G LTE mreža dok je u fiksnom segmentu riječ o HFC optičkoj te FTTH (fiber to the home) svjetlovodnoj mreži.

Amis je u Hrvatskoj prisutan od 2003. godine te ima više od 23.000 korisnika. U posljednjih nekoliko godina zauzeo je snažnu tržišnu poziciju u Hrvatskoj i to prvenstveno zahvaljujući intenzivnim ulaganjima u razvoj optičke infrastrukture, posebice na području Grada Zagreba i bližoj okolici.

Komentirajte prvi

New Report

Close