Vipnet pokrenuo razvojni centar za IPTV

Autor: Bernard Ivezić , 10. prosinac 2015. u 22:01
Jirí Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta/Slavko Mindžor/PIXSELL

Žele Hrvatsku pretvoriti u centar razvoja za članice Telekoma Austrije.

Vipnet želi postati središnji razvojni centar za IPTV za Telekom Austriju. Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave kaže da su oformili interni tim i mrežu od tri kompanije koje rade na razvoju IPTV-a nove generacije.

Žele biti agilni u ponudi inovacija za svoje korisnike IPTV-a na jednak način na koji su to Amazon i Google u ponudi internetskih usluga: "Nakon uspješne transformacije, Vipnet opet raste i želimo taj rast oplemeniti time što želimo Hrvatsku pretvoriti u centar razvoja IPTV-a za članice Telekoma Austrije." Žele, veli, Vipnetov IPTV povezati sa Chromecastom, omogućiti proizvođačima televizora da ga mogu integrirati u svoje uređaje, te da se IPTV može dobiti s mobilnim stickom i druge inovacije.

Prva inovacija razvojnog centra u Hrvatskoj je mogućnost da se film na TV-u pauzira u dnevnom boravku i nastavi gledati na mobitelu. "Inovacije sada prvo testiramo u Hrvatskoj, a zatim ćemo ići prema tome da ih ponudimo korisnima u Makedoniji, te ćemo razgovarati s partnerima iz drugih država, poput Slovenije, kako bi inovacije proširili na što više tvrtki Telekoma Austrije", kaže Dvorjančanský. Uvođenje dodatne interaktivnosti u njihov IPTV doveo je do porasta učestalosti korištenja usluge, raste 15% mjesečno.

U studenom je Vipnet zabilježio 1,6 milijuna interakcija na naprednim uslugama, a prošli tjedan 25.000 korisnika aktivno je koristilo usluge snimanja i pauziranja TV sadržaja. "Plan nam je ući u ponudu usluga osiguranja, koje se već pilotiraju u drugim članicama, a želimo na hrvatskom tržištu ponuditi i usluge pametnog mjerenja i pametnih domova", zaključuje Dvorjančanský. 

Komentirajte prvi

New Report

Close