Videoigre dobivaju status AV djelatnosti – i sredstva

Autor: Agencija VLM , 22. listopad 2013. u 14:43
Thinkstock

Posebna je zanimljivost što će se ubuduće među interaktivnim AV proizvodima moći natjecati i videoigrice, i to ne samo one koje se vezuju uz neki film nego i posve samostalno.

Danas će u Zagrebu biti održan tzv. infodan na temu "Program Media – prije i poslije…" na kojem će biti predstavljeni dosadašnji rezultati i biti održana tri okrugla stola. Program Media služi razvoju europske audiovizualne industrije i to je područje u kojem su hrvatski filmaši pri "povlačenju" novca iz fonda dosad pokazali puno veću umješnost nego u ostalim gospodarskim granama.

– Voljela bih istaknuti da su hrvatski filmaši na posljednjem natječaju 2012./2013. uspjeli osigurati ukupan iznos od 520.303 eura, odnosno 7,45 puta više sredstava povučeno je iz programa Media u odnosu na članarinu koju Hrvatska godišnje uplaćuje – kaže voditeljica Media Deska Hrvatske Martina Petrović. Posebna je zanimljivost što će se ubuduće među interaktivnim AV proizvodima moći natjecati i videoigrice, i to ne samo one koje se vezuju uz neki film nego i posve samostalno.

Komentirajte prvi

New Report

Close