VIDEO: U Hrvatsku stigao jači mobitel od iPhonea 6, a cijena mu je 1700 kuna

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2016. u 09:41
Foto: YouTube

Procesori Kirin, koje proizvodi sam Huawei, dosad su se pokazali vrlo dobrima u odnosu na glavne konkurente.

Na hrvatskom tržištu prekjučer je predstavljen pametni telefon koji ima potencijal napraviti pravu pomutnju na tržištu kada dođe u prodaju u rujnu – Honor 7 Lite.

Honor je inače podmarka kineskog Huaweija – koji se probio na treću poziciju po broju prodanih telefona na svijetu, iza Samsunga i Applea – i isprva se u Kini prodavao isključivo online. U Hrvatskoj će se prodavati klasičnim putem, u trgovinama i preko operatera, a razlog zašto bi mogao postati "sleeper hit" leži u tome što je riječ o telefonu iznimno dobrih specifikacija uz vrlo nisku cijenu – oko 230 eura, ili nešto više od 1700 kuna. 

Kako piše Jutarnji list, radi se o smartphoneu s premium specifikacijama (nominalno jačima od, recimo, iPhonea 6) koji cjenovno spada u niži srednji rang. Procesori Kirin, koje proizvodi sam Huawei, dosad su se pokazali vrlo dobrima u odnosu na glavne konkurente, baterija bi navodno trebala moći izdržati i do dan i pol normalnog rada, a u ono malo vremena koliko smo se jučer u zagrebačkom hostelu Swanky Mint družili s telefonom moglo se primijetiti da je solidno napravljen, s izvanrednim zaslonom i čitačem otisaka prstiju koji je standardno izvrstan kao i kod svih ostalih Huaweijevih telefona (a inače se ne može naći na telefonima u ovom cjenovnom razredu). Osim za zaključavanje uređaja, čitač služi i za okidanje selfieja, za listanje galerija fotografija i notifikacija pomicanjem prsta po njemu te javljanje na pozive.

Komentirajte prvi

New Report

Close