Video: SpaceX-ova raketa dostavila teret pa se uspješno vratila na zemlju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. veljača 2017. u 10:14
Foto: Reuters

Raketa, lansirana u 9,39 sati ujutro po mjesnom vremenu, ponijela je u svemir teretnu letjelicu s oko 2,5 tone namirnica i opreme za Međunarodnu svemirsku postaju (ISS).

SpaceX-ova raketa Falcon 9 jučer je uspješno lansirana iz Kennedyjevog svemirskog centra na Floridi, s povijesne NASA-ine lansirne platforme koja je bila u mirovini od ukidanja space-shuttleova prije gotovo šest godina.

Raketa, lansirana u 9,39 sati ujutro po mjesnom vremenu, ponijela je u svemir teretnu letjelicu s oko 2,5 tone namirnica i opreme za Međunarodnu svemirsku postaju(ISS).

Nakon što je raketa dostavila svoj 'teret', prvi stupanj rakete s motorom vratio se na zemlju i uspješno spustio. Sjajan prizor vertikalnog spuštanja snimila je kamera. 

Ovo nije prvi slučaj da se dio rakete iz programa Elona Muska uspješno vrati s misije. Plan je da se ti stupnjevi rakete ponovno koriste što bi drastično smanjilo troškove misija, a prema riječima Gwynne Shotwell, predsjednice tvrtke SpaceX, to bi se moglo ostvariti u ožujku.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Svaka čast, Elon Musk je moderni Tesla

New Report

Close