VIDEO: Ovo je trenutno najbolji mobitel na svijetu

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2017. u 10:51
Foto: Samsung

Samsung se iznova potvrdio kao najbolji proizvođač mobitela, a dobili su nagradu EISA i za smart TV

Globalno udruženje najvećih tehnoloških časopisa EISA, čiji je član i hrvatski Bug, tradicionalno je u sklopu prvog dana sajma IFA u Berlinu u petak navečer dodijelilo nagrade najboljim proizvodima i uređajima za 2017-2018. u više kategorija, pri čemu je najboljim smartphoneom proglašen Samsungov Galaxy S8.

"Samsung se iznova potvrdio kao najbolji proizvođač mobitela, a dobili su nagradu EISA i za smart TV", kazao je za Hinu potpredsjednik EISA-e Ljubiša Miodragović, vlasnik techno časopisa i portala Hi-Files.

Objasnio je i da je EISA, koja ove godine slavi 35 godina postojanja, od ove godine od europskog prerasla u globalno udruženje, jer su joj članice postali i magazini iz Australije i SAD-a, a ukupno su u članstvu 53 techno magazina iz 25 zemalja.

Među njima je i Bug kao jedini iz Hrvatske, čiji je urednik Dragan Petric i menadžer eskpertne grupe EISA-e za mobitele.

"Nagrade ESIA-e su vrlo priznate u svijetu od strane struke, a za nagrade uređaje ne nominiraju kompanije nego isključivo članice udruženja, i to uz prilično stroge uvjete, među kojima je i onaj da ih moraju testirati", istaknuo je Petric.

Od ovogodišnjih novosti i trendova kod uređaja naznačio je da je vidljiv veliki povratak Sonya na globalno tržište u segmentu foto aparata i objektiva, osvojili su čak šest nagrada, te staje uz bok Canonu kao globalni lideri u fotografskim uređajima.

"U svijetu mobitela primjetno je jačanje Huaweija, koji se od kompanije s uređajima koji su prije pet godina bili tzv. B brend nametnuo kao 'prvoligaš' nudeći kvalitetu s kojima su ljudi zadovoljni, uz zadržavanje oznake 'obarača' cijena u 'flagship' segmentu te su dobili nagrade EISA-e za telefon C10 i Honor", ocijenio je Petric.

Zanimljivost je da su članovi EISA-e ove godine prvi put sastanak održali i u Hrvatskoj, u Splitu, gdje je 50-ak urednika magazina i glasovalo za ovogodišnje nagrade.

Osim spomenutih, nagrade za mobitele dobili su još i Noa Elemet H10le, hrvatskog proizvođača Hangar iz Koprivnice.

Nagrade su dodijeljene i za pametne satove, audio playere, pametne kamere, foto i video kamere, slušalice i opremu, Hi-Fi uređaje, bežične zvučnike, televizore, kućna kina, automobilsku elektroniku i druge.

Komentari (1)
Pogledajte sve

>pri čemu je najboljim smartphoneom proglašen Samsungov Galaxy S8.
OnePlus 5 je za ovoga svemir. i kosta 35% manje u isto vrijeme.
ali neka samo tepaju samsungu.
tako su prije tepali apple-u.
kinezi su ovaj segment trzista preuzeli sto god o tome rekli Samsung ili Apple.
uostalom, za dvije godine pogledat cemo tp liste jer sada najvise love vec privredjue Huawei, samo sto mu se neda da udje na neka trzista kao i ova dvojica.

New Report

Close