VIDEO: Leteći automobil uspješno prošao demonstraciju

Foto: Reuters Foto: Reuters

Napravljeno od strane NEC Corp., vozilo je u osnovi velika bespilotna letjelica sa četiri propelera sposobna za prijevoz ljudi.

Japanski proizvođač elektronike pokazao je vozilo kako leti bez putnika u predgrađu Tokija, prenosi Bloomberg. 

Demonstracija je otkrila veliku ambiciju: japanska vlada želi da država postane lider u letećim automobilima nakon što je propustila napredak u tehnologiji kao što su električni automobili. 

Tehnološki plan zemlje predviđa isporuku robe letećim automobilima oko 2023. godine i dozvolu da se ljudi voze letećim automobilima u gradovima do 2030-ih.

"Japan je gusto naseljena zemlja, a to znači da bi leteći automobili mogli u velikoj mjeri ublažiti teret cestovnog prometa", rekao je Kouji Okada, voditelj projekta u NEC-u. "Postavljamo se kao pokretač mobilnosti zraka, pružamo podatke o lokaciji i gradimo komunikacijsku infrastrukturu za leteće automobile.", naveo je.

Ulagači u zemlji osnovali su specijalizirani fond, poznat kao Drone Fund, posvećen ulaganju u autonomne zrakoplove općenito i posebno leteće automobile.

Iako je demonstracija među prvima od strane velike japanske korporacije, NEC planira masovno proizvesti leteći automobil, kaže Okada. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve