VIDEO: iPhone je najprodavaniji smartphone na svijetu

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2015. u 12:51
Foto: Reuters

iPhone je nakon tri godine ponovno preuzeo vrh kao najprodavaniji smartphone na svijetu.

Apple je u zadnjem kvartalu prošle godine prodao rekordnih 74,8 milijuna iPhonea, što na globalnom tržištu iznosi čak 20,4%. Taj rezultat pogurao je Apple ispred svog najvećeg konkurenta Samsunga koji je u istom periodu držao 19,9% tržišta, piše CNN.

Izvrsna prodaja iPhonea pogurala je cjelokupnu brojku prodanih smartphone uređaja u svijetu na preko 1,2 milijarde u protekloj godini, što je porast od 23% u odnosu na 2013.

Ovakvim prodajnim rezultatima Apple ponajviše može zahvaliti najvećem kineskom telekomunikacijskom operateru China Mobileu, zbog kojeg je prodaja iPhonea u Kini porasla za nevjerojatnih 70%.

Brža distribucija proizvoda, zbog koje je kompanija proizvela 7 milijuna telefona više od predviđenog i činjenica kako iPhone 6 u slobodnoj prodaji egzistira u čak 130 zemalja svijeta, sigurno je dodatno ojačao poziciju Appleovih proizvoda na globalnom tržištu.

Unatoč odličnim prodajnim rezultatima u posljednjem kvartalu, Samsung je još uvijek 'u sedlu' kada sagledamo cijelu kalendarsku 2014. Južnokorejska kompanija u tom je periodu prodala 307 milijuna telefona u odnosu na Apple koji je prodao 191 milijun uređaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close