VIDEO: HT-ovim korisnicima dostupni milijuni hotspotova u svijetu

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2013. u 11:16
Screenshot

Hrvatski Telekom započeo je poslovnu suradnju s vodećom svjetskom WiFi zajednicom.

Hrvatski Telekom započeo je poslovnu suradnju s Fonom, vodećom svjetskom WiFi zajednicom te od danas svim svojim privatnim korisnicima omogućuje ekskluzivan pristup prema više od sedam milijuna besplatnih hotspotova diljem svijeta, priopćeno je iz kompanije.

Uz trenutačnih preko 1000 HotSpot WiFi lokacija koje nudi diljem Hrvatske, HT ovim suradnjom nastavlja i s izgradnjom najveće besplatne bežične mreže u zemlji.  Napredna Fon tehnologija omogućuje HT korisnicima da na jednostavan i siguran način podijele mali dio svoje kućne WiFi mreže, a zauzvrat besplatno imaju na raspolaganju WiFi signal preko sedam milijuna ostalih članova zajednice.

Kućni WiFi signal korisnika se putem Fon uređaja dijeli na način da se dio otključa, a preostala mreža ostaje kriptirana pod punom zaštitom. Domet otključanog signala je oko 30 metara, a dostupan je isključivo članovima Fon zajednice koji mu pristupaju putem Fon aplikacije na svojim smartfonima, tabletima ili laptop računalima. Fon WiFi signal je od danas dostupan i u svim T-Centrima.

"Hrvatski Telekom nesumnjivo ima najbolju mobilnu i fiksnu mrežu u Hrvatskoj. Prvi smo u Hrvatskoj uključili naprednu 4G mrežu, i nudimo najveću dostupnost  4G i 3G mreže koju stalno povećavamo. Partnerstvom s Fonom otvaramo novu dimenziju korištenja fiksne mreže. Iskorak je to u duhu vremena kojim našim korisnicima ekskluzivno omogućujemo da budu dio visokotehnološke svjetske zajednice te joj pridonose kako bi u konačnici svi članovi imali koristi“, izjavila je povodom suradnje s Fonom Nataša Rapaić, članica Uprave HT-a i glavna operativna direktorica za privatne korisnike. U 2012. Fon mreža rasla je za 53 posto. Po kvartalu to je iznosilo oko milijun hotspot lokacija ili nova lokacija svakih deset sekundi.

Alvaro Prieto, potpredsjednik za poslovni razvoj i strategiju Fona je istaknuo: "Izrazito smo zadovoljni našim partnerstvom s Hrvatskim Telekomom kao vodećim pružateljem telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj. Željno iščekujemo rast Fon WiFi mreže u suradnji s HT-om u Hrvatskoj kao tehnološki osviještenoj zemlji.“

Uz ADSL uslugu Hrvatskog Telekoma te mobilni uređaj i aplikaciju, sve što korisnik treba za korištenje ove usluge je Fon uređaj. Spajanje na Internet preko Fon WiFi-ja, u zemlji ili inozemstvu besplatno je za sve HT korisnike koji posjeduju Fon uređaj. Kupnjom Fon uređaja korisniku HT-a automatski se aktivira HotSpot Fon usluga i on postaje dio globalne Fon zajednice. Svoj Fon uređaj HT korisnici mogu kupiti u svim T-Centrima.


 

Komentirajte prvi

New Report

Close