Vepar Viktor okušava sreću na Kickstarteru

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2014. u 16:36
Press foto

Viktor je point-and-click avantura indie razvojnog Studija spektar iz Zagreba kojemu je ovo ujedno i prva igra.

Na crowdfunding platformi Kickstarter osvanula je nova hrvatska videoigra. Viktor je point-and-click avantura indie razvojnog Studija spektar iz Zagreba kojemu je ovo ujedno i prva igra. Demo igre je gotov te je na prvom predstavljanju u konkurenciji od 18 osvojio prvu nagradu za najkreativniju indie igru Reboot Infogamera 2014. Cijela igra bi mogla biti gotova za nešto manje od godinu dana, stoji u priopćenju Studija spektar.

U kreiranju igre je sudjelovala mala i mlada ekipa iz Zagreba. Na ideju o vepru Viktoru, glavnom junaku igre, došao je Sven Nemet, umjetnik koji već dulji niz godina oslikava stripove, društvene igre, slikovnice te udžbenike. Sven je u projekt uključio Aleksandra Gavrilovića kao programera te Zvonimira Baraća kao animatora nakon čega im se u funkciji projektnog menadžera i PR-a pridružio i Bruno Papa.

Početak radnje videoigre je u Zagrebu, u doba Austro-Ugarske, a svijet u kojem Viktor živi osmišljen je tako da su sve zemlje kroz koje prolazi stavljene u različita povijesna razdoblja kada su bila na vrhuncu moći, ali s odmakom od stvarnosti i s ciljem parodiranja svih nacija i ideologija podjednako, stoji u priopćenju.

Demo igre je već dostupan za Windows i Mac, a jedan od ciljeva je da igra bude dostupna na što više platformi, od iOS-a do Androida. Za to je potreban dodatni trud i novac pa se je Studio spektar odlučio potražiti financiranje i na Kickstarteru.

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close