Veća sigurnost Zagrepčana uz novih 60 nadzornih kamera – bit će ih 285 na 95 lokacija

Autor: Agencija VLM , 31. srpanj 2014. u 12:22
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Nakon dvije godine danas se po gradu montira i u rad pušta novih 60 nadzornih kamera kako bi se na ulicama pojačala sigurnost.

Nakon dvije godine danas se po gradu montira i u rad pušta novih 60 nadzornih kamera kako bi se na ulicama pojačala sigurnost, lakše lovili i kažnjavali prometni prekršitelji i grafiteri.

Nove kamere postavljat će se od jutra – prvo na Trgu Nikole Šubića Zrinskog gdje će se sa sjeverne strane, s Tesline ulice, biti na dvije pozicije. U planu je 20 lokacija pokriti videonadzorom s po tri kamere visoke rezolucije koje pokrivaju i više od 100 metara, pa će nadzor biti na 95 mjesta u gradu, s ukupno 285 kamera.

Iz Grada poručuju da glavni cilj ipak nije “zgrnuti novac” ispisivanjem kazni, već građanima pružiti veći osjećaj sigurnosti jer je u nadzor uključena i policija koja kontrolira snimke, ali i zaštititi imovinu.

Najviše će se kamera montirati u Ilici od dijela Gundulićeve do Domobranske, tj. na čak devet mjesta. Na Klaićevoj od Savske do Republike Austrije će biti na tri pozicije što znači da će biti ukupno devet kamera, dok će na Glavnom kolodvoru biti jedna kamera.

Od Iblerova trga do Kvatrića kamere će biti na tri pozicije, na Trgu Ante Starčevića 7 postavit će se jedna, a prvi put kamere dobiva i naselje Sopnica Jelkovec. Tamo će javne površine snimati šest kamera s dvije pozicije.

Prve kamere postavljene su 2011. u Martićevoj, Šubićevoj ulici i na Kvaternikovu trgu, gdje je time smanjen broj prekršaja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Licemjerni lihvari
Ipak je smisao otimačina i lihvarenje love od građana.

New Report

Close