Uz pomoć Microsofta naš softveraš br. 1 osvaja bivšu sovjetsku republiku

Autor: Bernard Ivezić , 21. rujan 2016. u 14:14
Ante Mandić, osnivač i predsjednik Uprave IN2 grupe/Igor Kralj/PIXSELL

IN2 s partnerom iz Španjolske dobio posao opremanja najsuvremenije bolnice u Azerbajdžanu.

Najveća hrvatska softverska kompanija In2 grupa ugovorila je prvi posao u Azerbajdžanu i time otvorila vrata dugo najavljivanom međunarodnom širenju.

Azerbajdžan je članica Zajednice neovisnih država (ZND), koja ima dvostruko više stanovnika od Hrvatske, za četvrtinu veći BDP nominalno, ali i upola manji BDP po stanovniku. IN2 će u glavnom gradu Bakuu raditi na automatizaciji novog bolničkog centra Bona Dea, kapaciteta 200 kreveta, koji se želi pozicionirati kao najbolji u regiji, području oko Kaspijskog mora i Kavkaza.Ante Mandić, osnivač i predsjednik Uprave IN2 grupe, kaže da je posrijedi tek prvi u nizu poslova kojima se kompanija želi transfomirati iz regionalnog u međunarodnog igrača.

Iskorak u zdravstvo
"Naš prvi posao u Azerbajdžanu samo je jedan od onih koji IN2 transformiraju iz regionalne u globalnu tvrtku, a u procesu te transformacije najdalje je otišla naša tvrtka kći INsig2, koja redovito dogovara poslove na različitim kontinentima, tako da mi je drago da sada i naš Sektor zdravstva slijedi taj primjer", kaže Mandić. Sektor zdravstva u Azerbajdžan je prodao laboratorijski sustav Bionet LIS, koji je razvio IN2.

 

38hrvatskih

bolnica radi na softveru IN2 grupe od ukupno njih 60

Kompanija je, inače, najveći isporučitelj sustava za upravljanje bolnicama i drugih popratnih bolničkih softverskih rješenja u Hrvatskoj. Na rješenju koje je sama razvila radi 38 od 60 domaćih bolnica. U Azerbajdžanu će se ipak pojaviti primarno kao implementator bolničkog softvera Green Cube, koji je razvila španjolska partnerska tvrtka Tich Consulting. Objema kompanijama vrata naftom i rudama bogatog tržišta kojem tek predstoje velika ulaganja u zdravstvo otvorio je Microsoft. Najveća softverska kompanija na svijetu lani je IN2 dodjelila titulu Microsoft Partner of The Year u kategoriji javni sektor-zdravstvo, a sustav lječničkog kartona koji je razvio Tich Consulting prije sedam godina  Microsoft je proglasio  najinovativnijim na svijetu na svojoj tehnologiji.

Već ciljaju nove partnere 
Denis Jašarević, zamjenik direktorice Sektora zdravstva IN2 grupe, kaže da su inicijalni kontakti ostvareni još prije pet godina. Posao je dogovoren je unatrag pola godine. O vrijednosti ipak nije govorio. "Iako je naše prvo pojavljivanje u Bakuu bilo na sajmu Bakutel 2011. godine, ovaj konkretan posao dogovoren je u vrlo kratkom roku, odnosno došli smo po preporuci Microsoft Hrvatska u lipnju i pregovori su uspješno završili dva i pol mjeseca kasnije", pojašnjava Jašarević. Dodaje da je IN2 voditelj projekta i zadužen je za sve faze, od početnih pregovora do same isporuke softvera. Konzultantski tim iz IN2 već je u Bakuu.

No, Jašarević kaže da zasad nema potrebe za stalno zaposlenim osobljem jer će zbog posla ionako većinu vremena njihovi stručnjaci biti na lokaciji. Jašarević ističe da tržište Azerbajdžana ima vrlo ozbiljan potencijal. Objašnjava da su financijski vrlo snažni zbog naftnog bogatstva i spremni na ulaganja u visoke tehnologije. "Kad vam je referenca jedan od najsuvremenijih bolničkih centara, na neki način postavljate tehnološki standard koji zatim slijede i manje bolnice, tako da je naš tim već razgovarao s drugim potencijalnim partnerima", zaključuje Jašarević.

Komentari (1)
Pogledajte sve

bravo ante…samo naprijed!

New Report

Close