Uskoro BiH platforma za internet stvari

Autor: Poslovni dnevnik , 26. svibanj 2015. u 22:00
Razvijaju se sustavi za nazor i upravljenje temeljeni na internetu stvari

BH Telecom i tvrtka QSS s partnerima krajem svibnja predstavit će novu platformu u Sarajevu.

BH Telecom i kompanija QSS 28. svibnja će na QSS Enterprise Day 2015 konferenciji u Sarajevu predstaviti tržištu jedinstvenu Internet of Things (internet stvari) platformu s projektima na kojima zajednički rade tvrtke Connected Home, Smart Metering, Connected Officei Solar-Meteo.

Te tvrtke razvijaju sustave za nadzor privatnih i poslovnih objekata, za upravljanje potrošnjom komunalnih usluga i za različite namjene u industriji, poput upravljanja poljoprivrednim dobrima, nasadima voća i povrća i slično. "Izuzetno nam je drago da s našim dugogodišnjim partnerom BH Telecomom, uz pomoć domaćeg znanja, tržištu nudimo ovako napredne usluge.

Internet stvari je tema o kojoj se u svijetu mnogo priča i istražuje, ali relativno mali broj kompanija može ponuditi ozbiljne servise. Izuzetno je važno za dugoročan uspjeh domaćih kompanija da ovakve napredne i brzo rastuće usluge ponude među prvima u regiji", rekao je Isan Selimović, direktor kompanije QSS. Prema procjenama, gotovo pet milijardi stvari u svijetu bit će povezano na internet do kraja 2015. godine, a taj će broj porasti na 25 milijardi do 2020. godine, što će omogućiti bolje korištenje resursa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close