Ulagači su mislili da je Twitter dosegnuo svoj vrhunac, no SP ih je razuvjerio

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. srpanj 2014. u 10:28
Reuters

Cijena dionica Twittera skočila je u utorak za 35 posto, nakon što je kompanija objavila da je broj mjesečnih aktivnih korisnika porastao za 24 posto.

 Twitter je u drugom tromjesečju zabilježio snažan rast prihoda i broja korisnika, što se zahvaljuje prilagodbi proizvoda i usluga svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, čime su ublažena strahovanja ulagača da je ta društvena mreža dosegnula svoj vrhunac.

Cijena dionica Twittera skočila je u utorak za 35 posto, nakon što je kompanija objavila da je broj mjesečnih aktivnih korisnika porastao za 24 posto, više od procjena analitičara koji su očekivali rast od 21 posto. To je dosad najveći dnevni skok cijene te dionice, čime je tržišna vrijednost kompanije porasla za gotovo 7 milijardi dolara.

Prihodi te društvene mreže dosegnuli su u drugom tromjesečju 312 milijuna dolara, što je 124 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Neto dobit kompanije iznosila je, pak, 14,6 milijuna dolara, dok je u drugom lanjskom kvartalu Twitter zabilježio gubitak od 16,4 milijuna dolara.

Angažman korisnika Twittera porastao je u drugom tromjesečju za 15 posto, dok su analitičari očekivali rast od 8 posto.

Twitter se bori da preokrene loše trendove u nekada snažnom tempu rasta broja korisnika. Očekivanja na tržištu su se smanjila otkad je tvrtka u veljači razočarala investitore niskim rastom broja korisnika.

Od početka 2014. Twitter je izgubio oko 40 posto svoje tržišne vrijednosti. Ta 10-godišnja tvrtka trebala bi nekoliko idućih tromjesečja bilježiti respektabilan rast kako bi uvjerila ulagače da ima potencijala za daljnji razvoj, kažu analitičari.

Broj korisnika Twittera dosegnuo je na kraju drugog kvartala 271 milijun, što je puno manje od Facebooka, koji ima 1,3 milijarde korisnika širom svijeta.

Komentirajte prvi

New Report

Close