Ulagače oduševio startup NanoDIY iz Koprivnice

Autor: Bernard Ivezić , 01. prosinac 2016. u 22:01
Pobjednici najveće startup konferencije u Hrvatskoj dosad

Za žiri su bili treći, za publiku prvi, a investitori i VC fondovi ih toliko salijeću da su odlučili ubrzati plan za globalno širenje povjerio se Saša Miklošić iz NanoDIY-ja.

Po prvi put jedan je nanotehnološki startup iz Hrvatske osvojio priznanje na nekoj domaćoj startup koneferenciji, Zagreb Connectu, koji se ove godine zajednički organizirao s europskom konferencijom poslovnih anđela te je stoga nosio naziv EBAN Winter University 2016. NanoDiY iz Koprivnice na konferenciji je osvojio treće mjesto po mišljenju žirija i prvu nagradu publike u kojoj je bilo i 400 poslovnih anđela iz svih dijelova Europe.

Saša Miklošić, suosnivač i direktor startupa NanoDIY, koji je razvio novi, revolucionarni način visokokvalitetnog eko printanja na sve vrste tekstila, kaže da ima gotovo pa zaključenu suradnju s jednim poslovnim anđelom, interes VC fonda iz New Yorka, upite još niza poslovnih anđela te poticaj da ubrza svoje globalno širenje. "EBAN konferencija, odnosno Zagreb Connect 2016. za nas je preokret i svakako će značiti bržu realizaciju naših planova o globalnom širenju", kaže Miklošić. Navodi da im je dobro došla i financijska potpora koja ide uz ova priznanja. NanoDIY je tako dobio 12 tisuća eura nagrade u novcu te dodatan promotivni oglašivački paket od NoveTV.

"Iskreno me oduševilo ne samo to što nas je prepoznao žiri u kojem su bili neki od poslovnih anđela koje već dugo pratimo i koje iznimno cijenimo, već me posebno dirnulo to što je našim proizvodom oduševljena publika", kaže Miklošić. Prvu nagradu na EBAN Winter University 2016. osvojio je slovenski 45HC, startup koji se razvija u okrilju ABC Akceleratora u Ljubljani. Ovaj startup razvio je online platformu za rezerviranje kontejnerskog prijevoza, svojevrstan Uber za kontejnere. 45HC je osvojio 20 tisuća eura i put u Silicijsku dolinu. Drugu nagradu osvojio je startup Gowaft iz Velike Britanje. Nagradu Grada Zagreba od 5000 eura osvojio je hrvatski startup Vollo.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sve neki revolucionarni startupi, na kraju nista od svega. Vec vidjeno toliko puta (Balkan je to ipak)

New Report

Close