Ukoliko zanemarite ove upute, vaš iPhone mogao bi postati neupotrebljiv

Autor: Poslovni.hr , 09. veljača 2016. u 08:32
Foto: Reuters

‘iOS provjerava kompatibilnost Touch ID senzora u iPhoneu ili iPadu s drugim komponentama uređaja.

Apple će svaki iPhone 6 kojeg je popravljala “treća strana” učiniti neupotrebljivim. Tako će iPhone 6, kojeg je otvarala neslužbena osoba ili neovlašteni servis, nakon preuzimanja i instaliranja nadogradnje jednostavno prestati raditi, dok će se na ekranu pojaviti 'Error 53'.

Rješenja problema nema. Nema ni upozorenja prije nego telefon postane neupotrebljiv. Na ovaj su način odlučili stati na kraj popravcima koje ne obavljaju službene osobe, odnosno tehničari koje je licencirao Apple.

'Vrlo smo ozbiljni kad je sigurnost naših korisnika u pitanju. 'Error 53' rezultat je sigurnosnih provjera, kojima pokušavamo još više zaštititi naše korisnike', kazao je glasnogovornik Applea.

'iOS provjerava kompatibilnost Touch ID senzora u iPhoneu ili iPadu s drugim komponentama uređaja. Ako naiđe na nepravilnosti, prijava u sustav će biti onemogućena', dodao je.

Ipak, nije smak svijeta ukoliko na ekranu ugledate 'Error 53'. Iz kompanije savjetuju da kontaktirate Apple Support koji bi vam trebao pomoći da si ponovno osposobite mobitel, prenosi N1.

Komentirajte prvi

New Report

Close