Ujedinjeni Arapski Emirati najavili dostavu paketa uz pomoć bespilotnih letjelica

Autor: Agencija VLM , 11. veljača 2014. u 08:53
Thinkstock

Vlasti UAE bacili su ”rukavicu u lice” Amazonu najavom kako će pokrenuti isporuke bespilotnim letjelicama u sljedećih godinu dana.

Nakon što je Amazon u prosincu prošle godine najavio kako će u budućnosti kupcima isporučivati pakete pomoću bespilotnih letjelica, Ujedinjeni Arapski Emirati sada tvrde kako će ta budućnost biti bliža negoli je direktor američke kompanije Jeff Bezos predvidio.

Vlasti UAE bacili su ''rukavicu u lice'' Amazonu najavom kako će pokrenuti isporuke bespilotnim letjelicama u sljedećih godinu dana. Ako se te najave ostvare, građani UAE mogli bi se osloniti na dostavu dronovima čak tri godine prije kupaca u Americi.

Dronovi bi se u UAE-u koristili za dostavu dokumenta kao što su vozačke dozvole ili osobne iskaznice, a hoće li to uistinu biti moguće ovisi o radnom sustavu koji bi do kraja godine trebao pokriti područje cijele zemlje. Skepticizam uvećava i činjenica da bi sistem zaštite i prepoznavanja paketa i dronova trebao počivati na otiscima prstiju i skeniranju zjenica što projekt čini kompliciranijim.

Komentirajte prvi

New Report

Close