U Zagrebu za vikend 3D printanje hrane

Autor: Bernard Ivezić , 21. rujan 2016. u 16:30
Foto: Luka Stanzl / Pixsell

U prostoru Jadran filma od 23. do 25. rujna održava se Znanstveni piknik na kojem se očekuje više od 50 tisuća posjetitelja.

Znanstveni piknik, jedan od pet najvećih sajmova popularizacije znanosti u Europi, koji se od 23. do 25. rujna održava u prostoru Jadran filma u Zagrebu, pokrenulo je crowdfunding kampanju na Indiegogou za veliko Newtonovo njihalo vrijedno 10 tisuća dolara. I dok je početni odaziv na kampanju skroman, očekivani broj posjetitelja na ovogodišnjem pikniku to nije. Lani je piknik prerastao u najveću znanstvenu manifestaciju u Hrvatskoj s više od 50 tisuća posjetitelja.

Ove godine očekuje se još veći broj posjetitelja, a organizacijsku podršku sajmu dali su Grad Zagreb, ZET, Startup Factory Zagreb te Garden Mall trgovački centar u zagrebačkoj Dubravi.
Krešimir Čanić, programski voditelj Znanstvenog piknika kaže da su po prvi put morali raditi rigoroznu selekciju, jer se prijavilo više od 130 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.
“Imamo 129 punktova po cijelom prostoru Jadran filma, a na mnogima izlaže više izlagača zajedno tako da imamo više sadržaja nego ikad dosad”, kaže Čanić.

Dodaje da će se ove godina na Znanstvenom pikniku moći isprobati 3D printanje hrane, sudjelovati u radu Teslinog laboratorija koji ima Zagrebački tehnički muzej, dobiti simulator Enigme za svoj pametni mobitel, šetati u društvu simulatora dinosaura, isprobati veliki broj retro igara, simulatore letenja, te različite robote. Poseban dio posvećen je trendu do-it-your-self stvari od stvaranja igračaka od smeća preko izrade pištolja od papira do različitih primjera internet of things igračaka.

Na pikniku će biti izložena i specijalna kolekcija vozila koje su u Hrvatskoj vozile holivudske zvijezde poput Jackie Chan.

Komentirajte prvi

New Report

Close