U Varaždinu okupljanje programera

Autor: Poslovni.hr , 23. lipanj 2014. u 10:40
Press foto

Prvi događaj ovakvog tipa održat će se 26. lipnja u Tehnološkom Parku u Varaždinu, gdje gostuju četiri predavača.

S obzirom da u Varaždinu nema formalnog okupljanja programera na jednom mjestu, s nekim frekventnim događanjima, Zimo Digital je odlučio pokrenuti inicijativu. Prvi događaj ovakvog tipa održat će se 26. lipnja u Tehnološkom Parku u Varaždinu, gdje gostuju četiri predavača: Nikola Stepan, Zvonko Biškup, Aron Balog i Josip Bišćan, priopćeno je iz Zimo Digitala.

Za prvi puta pripremljene su četiri teme, pa će tako Varaždinac Nikola Stepan govoriti o razvoju na iOS sustavu te o svojoj aplikaciji za vremensku progrnozu DHMZ. Zvonko Biškup iz tvrtke Influendo objasniti će zašto je WordPress dobar i pozitivnu stranu priče ovog otvorenog sustava, na kojem su izgradili platformu za klijenta iz Engleske — OptimizePress.

Riječanin Aron Balog zajedno sa svojim prijateljima pokrenuo je pak aplikaciju FreeDrink koju su iznova prepisivali na PHP-ov framework Laravel, pa će biti riječi s kojim su se problemima susretali i zašto su odlučili prebaciti sve na Laravel. Na kraju, Josip Bišćan iz Infinuma će provesti prisutne kroz Ruby i Railse, na kojima su izgradili brojne aplikacije, stoji u priopćenju.

Kraj susreta rezerviran je za druženje uz hranu i piće, a dio troškova financiran je iz EU projekta Danube Pie koji promovira ideju eko dizajna i smanjenje emisije CO2. Provodi ga Tehnološki park sa svojim međunarodnim partnerima, a financira ga Europska Komisija kroz program Konkurentonost i Inovacije – CIP. U kratkoj nagradnoj igri, sudionici će moći osvojiti tri licence za PHPStorm kojeg poklanja sponzor JetBrains, ističe se u priopćenju. Ulaz je besplatan, a događaj počinje u 18:00 sati.

Komentirajte prvi

New Report

Close