U 2017. jeftiniji roaming i brži pristup internetu

Autor: Poslovni.hr , 31. prosinac 2016. u 12:01
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Minimalna brzina pristupa internetu povećava se s 50 na 70 posto maksimalno ugovorene za sve ugovorene usluge nakon 1. siječnja.

Od početka 2017. korisnici elektroničkih komunikacija dobivaju nova prava i zaštitu, dok operaterima stižu nove obveze vezane za prigovore korisnika i umanjenje računa zbog mrežnih kvarova te povećanje minimalne brzine pristupa internetu. Uz te najave, iz HAKOM-a dodaju da se sredinom 2017. očekuje ukidanje dodatnih naknada za roaming u EU. Korisnici više neće trebati podnositi prigovor za umanjenje računa zbog kvara na mrežama već će im operater biti dužan ponuditi izbor: umanjiti mjesečnu naknadu razmjerno broju dana koliko nisu mogli koristiti uslugu ili drugačije nadoknaditi štetu.

Minimalna brzina pristupa internetu povećava se s 50 na 70 posto maksimalno ugovorene za sve ugovorene usluge nakon 1. siječnja, a ako operater zbog tehničkih razloga ne može redovito isporučivati najmanje 70 posto maksimalne ugovorene brzine, nova pravila, pored prava na raskid ugovora bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid ili prelaska na neki drugi paket s nižom brzinom, operaterima omogućuju i da korisnicima ponude popust.

HAKOM u siječnju pokreće registar “Ne zovi” koji treba omogućiti dodatnu zaštitu od neželjenih poziva, bilo da se radi o pozivima s ljudskim posredovanjem ili bez njega, a korisnicima će upis u taj registar biti besplatan podnošenjem zahtjeva izabranom operatoru. Slijedi i ukidanje dodatnih roaming naknada koje se na razini EU-a očekuje od 15. lipnja 2017. pa će korisnici usluge mobilnih komunikacijskih mreža u inozemstvu (EU) plaćati isto kao kod kuće.      

Komentari (2)
Pogledajte sve

HAKOM je hrpa uhljeba. Ta agencija bi jednako dobro (odnosno lose) radila da svi ti ljudi pocevsi s 1.1.2017 prestanu dolaziti na posao. HAKOM je godinama izgubljen i ne zna koja mu je misija u HR drustvu. Prenose zakonodavstvo iz EU u HR. Dodana vrijednost im je nula. Teskog li posla. Zbog HAKOMa imamo najsporiji internet u EU jer upravo je HAKOM u suradnji i na inzistiranje HT-a vrlo efikasno ‘zabranio’ konkurenciju u HR. To tako moze kad se regulator i najveci operator prakticki ‘ozene’

>Uz te najave, iz HAKOM-a dodaju da se sredinom 2017. očekuje ukidanje dodatnih naknada za roaming u EU
rok je 01.07.2017 a neke zemlje su vece prije za svoje gradjane to uspjele uvesti (recimo kao Austriaj) . Hr naravno to jos niej “stigla” jer guliti treba hrvate do zadnjeg dana…jer im se moze.
Hakom s time naravno nema nista. jios jedna uhljebana kao i hanfa.

New Report

Close