Tvrtke će učiti digitalnoj transformaciji

Dekan FOI-ja Neven Vrček/V. Žganec Rogulja/PIXSELL Dekan FOI-ja Neven Vrček/V. Žganec Rogulja/PIXSELL

Varaždinski fakultet i čakovečki tehnološki centar u projektu 14 europskih institucija.

Kao dio tima od 14 europskih institucija u projektu Digital Transformation in the Danube Region - Digitrans vrijednog 2,106 milijuna eura pridružio se varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM).

Cilj Digitransa financiranog iz EU programa Interreg osuvremenjivanje je poslovnih modela malih i srednjih poduzeća te start-upa. Učinkovito upravljanje digitalnom transformacijom poduzeća zahtijeva nove pristupe i paradigme poslovanja, pojašnjavaju iz FOI-ja. 

"Fakultet pored temeljne misije djeluje i kao gospodarski subjekt i zapošljava mlade stručnjake. U okviru Digitransa razvija se metodika za digitalnu transformaciju malih i srednjih poduzeća. Izuzetno smo prisutni u gospodarstvu države i djelujemo društveno odgovorno. To je važno jer mala i srednja poduzeća nemaju kapacitete velikih korporacija za podizanje organizacijske zrelosti te im je partnerski odnos akademske zajednice važna uporišna točka razvoja", za Poslovni dnevnik komentirao je dekan FOI-ja Neven Vrček.

Na čelu njihova tima stručnjaka i istraživača profesor je s Katedre za razvoj informacijskih sustava Vjeran Strahonja. TICM je, pak, ističe direktor Ivan Plačko, zadužen za što kvalitetniji transfer metode u gospodarstvo te njenu primjenu u transformaciji poslovanja tvrtki primjenom IT-a. "Bit će i grupne radionice i individualna savjetovanja na kojima će se osmišljavati novi ili dorađivati postojeći poslovni modeli", kaže Plačko.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve