Tvrtke će učiti digitalnoj transformaciji

Dekan FOI-ja Neven Vrček/V. Žganec Rogulja/PIXSELL Dekan FOI-ja Neven Vrček/V. Žganec Rogulja/PIXSELL

Varaždinski fakultet i čakovečki tehnološki centar u projektu 14 europskih institucija.

Kao dio tima od 14 europskih institucija u projektu Digital Transformation in the Danube Region - Digitrans vrijednog 2,106 milijuna eura pridružio se varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM).

Cilj Digitransa financiranog iz EU programa Interreg osuvremenjivanje je poslovnih modela malih i srednjih poduzeća te start-upa. Učinkovito upravljanje digitalnom transformacijom poduzeća zahtijeva nove pristupe i paradigme poslovanja, pojašnjavaju iz FOI-ja. 

"Fakultet pored temeljne misije djeluje i kao gospodarski subjekt i zapošljava mlade stručnjake. U okviru Digitransa razvija se metodika za digitalnu transformaciju malih i srednjih poduzeća. Izuzetno smo prisutni u gospodarstvu države i djelujemo društveno odgovorno. To je važno jer mala i srednja poduzeća nemaju kapacitete velikih korporacija za podizanje organizacijske zrelosti te im je partnerski odnos akademske zajednice važna uporišna točka razvoja", za Poslovni dnevnik komentirao je dekan FOI-ja Neven Vrček.

Na čelu njihova tima stručnjaka i istraživača profesor je s Katedre za razvoj informacijskih sustava Vjeran Strahonja. TICM je, pak, ističe direktor Ivan Plačko, zadužen za što kvalitetniji transfer metode u gospodarstvo te njenu primjenu u transformaciji poslovanja tvrtki primjenom IT-a. "Bit će i grupne radionice i individualna savjetovanja na kojima će se osmišljavati novi ili dorađivati postojeći poslovni modeli", kaže Plačko.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!