Trident i JP Morgan uložili 25 mil. dolara u ReversingLabs

Autor: Bernard Ivezić , 05. prosinac 2017. u 14:56
Mario Vuksan, direktor ReversingLabsa

Najveća je to pojedinačna investicija dvojca JP Morgan i Trident u jedna hrvatski tehnološki biznis.

Najveći fond rizičnog kapitala na svijetu specijaliziran za ulaganja u cybersecurity startupe Trident Capital Cybersecurity, zajedno je s američkom investicijskom bankom J.P. Morgan Chase napravio pojedinačno najveću investiciju u jedan hrvatski tehnološki biznis.

Trident Capital Cybersecurity i J.P. Morgan Chase uložili su u ReversingLabs 25 milijuna dolara. ReversingLabs su osnivala dvojica Hrvata Tomislav Peričin i Mario Vuksan, ovaj potonji na svom LinkedInu s ponosom ističe da je završio zagrebačku XV. gimnaziju MIOC nakon čega je školovanje nastavio u inozemstvu. Osim toga, u Zagrebu se nalazi i primarni razvojni centar ReversingLabsa, koji je posljednjih godina u snažnoj ekspanziji.

Prema podacima Poslovne Hrvatske od 2013. do 2016. godine narasli su s 12 na 39 zaposlenika, a samo izdvajanja za razvoj u zagrebačkom uredu narastao je s 5,9 na 18 milijuna kuna. Samo sjedište kompanije nalazi se u Cambridge u SAD-u, a posluje još i u Švicarskoj. Prema informacijama iz domaće IT branše, jer izravni kontakt u kompaniji nismo uspjeli dobiti, ono što ReversingLabs čini posebnim je razvoj hardversko-softverskih cybersecurity rješenja za korporacije.

To je, naime, cybersecurity tvrtka od koje druge cybersecurity i ine tvrtke kupuju tehnologiju. Prema pisanju New York Timesa, ReversingLabs ima 200 velikih korporativnih klijenata. Sama kompanija navodi da radi za antivirusne kompanije, proizvođače sigurnosnih rješenja, vladine organizacije, banke i velike korporacije. Posebno se, tvrde naši izvori, ističu u rješenjima za prevenciju ransomwarea. Riječ je rješenjima za prevenciju softvera koji zaključava pristup podacima, softveru ili općenito IT sustavima te zahtjeva  odštetu. Takvi su napadi globalno u velikom porastu.

Komentirajte prvi

New Report

Close