Telefon se sporo puni? Možda je ovo jedan od razloga

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2018. u 10:16
Foto: Thinkstock

Pametni telefon provodi na punjaču dulje vremena no što bi trebao?

Pametni telefon provodi na punjaču dulje vremena no što bi trebao? Provjerite možete li među ovih pet razloga naći krivca, piše tportal.

Loša oprema i infrastruktura

S kabelima i adapterima često nismo naročito pažljivi, pa je izvjesno kako će nakon nekon vremena doći do oštećenja zbog kojeg neće podjednako dobro raditi kao novi. Stoga prvo provjerite je li problem u kabelu ili adapteru. Ako s drugim punjenje baterije krene brže, problem je riješen. 

Problemi s portovima

Idući potencijalni krivac je utor za USB ili Lightning kabel na vašem pametnom telefonu. I on može postati žrtvom čestog i/ili nemarnog korištenja, kao i oštećenja. Uz pomoć baterijske svjetiljke provjerite je li možda nešto zaglavilo unutra pa blokira kontakt te ima li korozije. Ako nađete prepreku pokušajte ju ukloniti tako da ne oštetite sam utor i njegove komponente. Plastične čačkalice i meka četka pritom će dobro poslužiti.

Vremešna baterija

Još niste locirali krivca? Je li vaša baterija već u pogonu nekoliko godina, možda? Litij-ionske baterije moguće je napuniti ograničeni broj puta, nakon čega počinju gubiti na kapacitetu, moguće i na brzini punjenja. Možda je vrijeme za zamjenu, ako to vaš smartfon podržava, piše tportal.

Komentirajte prvi

New Report

Close