Tele2 povezao Vattenfallove punionice i omogućio im godišnji rast od 80 posto

Autor: Marta Duić , 31. srpanj 2015. u 08:15
Vozač može puniti automobil dok je na radnom mjestu/FOTOLIA

Tele2 je ponudio rješenja koja uključuju povezanost, upravljanje i povezivanje platforme te globalno proširenje po povoljnim cijenama.

Vattenfall – jedna od najvećih tvrtki za energetske usluge u Europi – pronašla je novu priliku za kapitaliziranje i rast na tržištu električnih vozila nudeći različita rješenja punjenja.

Vattenfall je usvojio Tele2 M2M rješenja koja uključuje globalnu dostupnost, visoku kvalitetu, sigurnost, upravljanje povezivanja unutar njihovih rješenja i punionica.  S tim inovacijama Vattenfall je ostvario 80% godišnji rast tijekom posljednje četiri godine za rješenja unutar sektora punionica i povećao potražnju kupaca za zelenom energijom. Inače, Vattenfall je europska energetska tvrtka s 31.800 zaposlenih koji proizvodi energiju iz šest izvora – vjetra, vode, biomase, nuklearne energije, ugljena i plina. Vattenfall ima snažnu predanost svojih zajednica i podržava nove vrste energetskih usluga koje omogućuju ekološki sigurno svjetsko gospodarstvo. Kombinacija inovacija s ekološkom svijesti jedan je od ključnih fokusa i pomaže im u rastu poslovanja.

Predviđajući rast električnih automobila diljem Europe i sa željom da iskoriste svoja postojeća znanje u energetskim uslugama, Vattenfall je oformio tim odgovoran isključivo za nova rješenja vezana uz punionice.Jedno od tih rješenja, stupovi za punjenje, omogućuju vozaču da napuni svoj automobil dok je na poslu ili nekom drugom udaljenom mjestu. Vattenfall svoje punionice prodaje raznim općinama i tvrtkama diljem Europe. Njegovo iskustvo u energetskim uslugama čini ga  vjerodostojnim dobavljačem ove vrste rješenja, ali je još trebao partnera koji će osigurati visoko pouzdano povezivanje da sve bude još učinkovitije i sigurnije. Za tehnologiju koja će im to omogućiti  Vattenfall se obratio Tele2. On im je ponudio rješenja koja uključuju povezanost, upravljanje i povezivanje platforme i globalno proširenje po povoljnim cijenama.

Osim toga, Tele2 nudi Vattenfall go-to-market usluge, usluge poboljšanog testiranja uređaja kako bi osiguralo da se u stupovima za punjenje uvijek pronađu najbolje usluge za povezivanje. Osim toga, Tele2 daje i obuku kako bi bili sigurni da su Vattenfallovi zaposlenici u potpunosti ovlašteni za korištenje Tele2 upravljačkog portala za povezivanje. Iako su imali još ponuda, usluge koje im je nudio Tele 2 bile su najpotpunije i u skladu s njihovim poslovanjem. "Alati za upravljanje koje Tele2 pruža dopuštaju našem timu da proaktivno radi na problemima.

Tele2 pruža vrhunsku uslugu, visoku kvalitetu i dobru cijenu, a svoje klijente tretira s poštovanjem pružajući im visoku mrežu pouzdanosti uz angažman u kojem je klijent na prvom mjestu i konkurentne cijene", navodi Joris Hupperets, direktor Emobilitya u Vattenfall. Nakon što su uvidjeli koliki utjecaj povezivanje ima na njihove energetske usluge, Vattenfall vidi mogućnosti da M2M počne koristiti i u drugim područjima poslovanja. Zahvaljujući novim rješenjima i ovoj poslovnoj suradnji Vattenfall očekuju proširenje punionica i kvalitetna, jednostavna,sigurna i zelena rješenja za što više klijenata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close