Tele2 pokrenuo nacionalnu 4G mrežu

Autor: Bernard Ivezić , 01. veljača 2016. u 22:00
Malin Holmberg, predsjednica Uprave Tele2/B. Filić/PIXSELL

Hrvati izravniji u zahtjevima od ostalih u EU, ustvrdila šefica Tele2.

Tele2 u ponedjeljak je pokrenuo vlastitu 4G mrežu kojom pokriva 90 posto populacije. Nova mreža trećeg mobilnog operatera, na kojoj se može surfati brzinom od 150 Mbps, u punom je kapacitetu dostupna pretplatnicima. Prepaid korisnici također se mogu spojiti na 4G mrežu Tele2, ali im je inicijalno najveća brzina surfanja ograničena na 10 Mbps.

Malin Holmberg, predsjednica Uprave, koja 1. travnja preuzima dužnost šefice Tele2 u Nizozemskoj, kaže da su tako željeli iskustvo 4G mreže omogućiti svim svojim korisnicima. "Zadovoljna sam što pokrećemo 4G mrežu s nacionalnom pokrivenošću uz podršku nacionalne 3G mreže", istaknula je te dodala da je i taj potez rezultat zahtjeva korisnika.

"Korisnici u Hrvatskoj iznimno su aktivni u davanju povratne informacije o uslugama te daleko više nego na drugim tržištima zahtijevaju kvalitetan signal i dobru uslugu", objašnjava. Za Viktora Pavlinića, prvog Hrvata operativnog direktora Tele2, kaže da je pravi čovjek za tu funkciju. "U Tele2 je već godinama, a u tri i pol godine radeći s njim uvjerila sam se u širok spektar znanja o operacijama koje vodimo", kaže Holmberg. Pavlinić ne želi komentirati cilja li i na višu poziciju, onu izvršnog direktora. "Tele2 bira tu osobu", objašnjava. 

Komentirajte prvi

New Report

Close