Sustavu eVisitor nagrada za inovacije

Foto: PD Foto: PD

Sustav za prijavu i odjavu turista potpuno je hrvatski autorski proizvod.

Informacijski sustav za prijavu i odjavu turista eVisitor osvojio je treće mjesto i nagradu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za inovativnost u istraživanju i tehnologiji. Nagradu je na dodjeli u Madridu u sklopu sajma FITUR primio direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

“eVisitor je vrlo važan projekt, osim što znatno smanjuje administrativni posao u procesu prijave i odjave turista, sustav služi kao izvrstan alat za razvoj turističkih ponuda te marketinških aktivnosti svih korisnika, od iznajmljivača u obiteljskom smještaju pa do turističkih tvrtki i institucija. Ovo priznanje daje nam dodatnu motivaciju za nadogradnju sustava, ali i stvaranje novih inovativnih projekata”, kazao je Staničić.

Finalisti su odabrani između 128 prijavljenih inovativnih projekata iz 55 zemalja svijeta. U potkategoriji inovativnost u istraživanju i tehnologiji bila su nominirana još dva projekta, prvo mjesto odnio je SEGITTUR iz Španjolske za projekt Smart Tourism System (SIT), dok je drugo mjesto pripalo organizaciji EarthCheck iz Australije za projekt Building Planning and Design Standard (BPDS). Sustav eVisitor u potpunosti su razvili hrvatski stručnjaci, a u punoj primjeni je od 2016. Prilikom uvođenja govorilo se o izvoznom potencijalu projekta, bivši ministar Anton Kliman pregovarao je s Mađarima koji su bili zainteresirani za kupnju sustava, no zasad se od toga nije ništa realiziralo.      

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve