Studenti napravili web servis za automatsko slaganje računala

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2014. u 15:10
Thinkstock

Skupina studenata napravila je web servis koji omogućuje automatizirano slaganje računalnih konfiguracija, izvijestili su iz DUMP Udruge mladih programera.

Skupina studenata napravila je web servis koji omogućuje automatizirano slaganje računalnih konfiguracija, izvijestili su iz DUMP Udruge mladih programera.

Assemblio.hr je novi sustav za automatizirano slaganje računalnih konfiguracija "s najboljim omjerom dobivenog za uloženi novac", kaže se u njihovu priopćenju. Konkretno, sustav omogućuje posjetitelju da u par klikova dobije listu best buy komponenti za njegove potrebe. Kako ta lista izgleda, možete vidjeti na primjeru jedne složene konfiguracije za 6000 kn​.

U trenutnoj, beta verziji sustava nedostaje cijela priča s kupovinom komponenti, to jest, autori su u fazi traženja partnera na čije bi stranice uputili zainteresiranog korisnika sustava. Od raznih ideja, spominju se i popusti za posjetitelje, širenje na prijenosnike i srodne uređaje, veće mogućnosti prilikom sastavljanja konfiguracije…

Zanimljivo je napomenuti i da je Assemblio napravljen od strane sadašnjih i bivših studenata FESB-a, umornih od učestalih zamolbi prijatelja i rodbine poput one klasične: "Daj sastavi mi malome kompjutor, brzo će mu rođendan", slikovito piše u priopćenju.

Za one manje vične hardveru, na stranicama projekta može se i naučiti kako složiti svoje prvo računalo, kako očistiti termalnu pastu, zamijeniti radnu memoriju, procesor itd…

Komentirajte prvi

New Report

Close