Studenti besplatno učili o JavaScriptu i srodnim programskih jezicima

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 30. ožujak 2017. u 22:00
Dva studenta koja su se istakla na radionici dobila su ponudu za posao

Kako teorijsko znanje primijeniti u praksi.

Drugo po redu izdanje Axilis JavaScript School (AJSS) radionica započelo je sredinom ožujka kada je prvo predavanje od ukupno pet koliko će ih se održati u Zagrebu pohodilo 16 studenata odabranih među 350 pristiglih prijava.

Kako su organizatori AJSS-a otkrili za Poslovni dnevnik, polaznici su oduševljeni programom, kao i prijateljskom atmosferom u kojoj se radionice odvijaju.  Osim teorije i prakse tijekom svih pet tjedana na raspolaganju polaznicima stoje stručni mentori koji im pomažu u rješavanju zadaće i odgovaraju na bezbroj pitanja u vezi programa škole, ali i van njega.  IT kompanije su konstantno u potražnji za fakultetski obrazovanim djelatnicima sa znanjima određenih tehnologija koji se gotovo ni ne dotiču u kurikulumima fakulteta. Baš iz tog razloga Axilis, poduzeće koje se bavi dizajnom i razvojem softvera, organizira radionice gdje će se steći potrebne vještine kako bi polaznici što bolje izbalansirali teoriju i praksu te postali što konkurentniji na tržištu rada.

Nakon prve Axilis JavaScript škole, dvoje polaznika posebno se istaknulo pa im je nakon toga i ponuđen posao u Axilisu.  "Budući da kurikulumi hrvatskih fakulteta nisu prilagođeni tehnologijama koje se danas koriste na tržištu, željeli smo studentima ponuditi besplatnu dodatnu edukaciju. Osmislili smo materijale koji su potrebni kako bi studenti bili konkurentni na tržištu te ih formirali u Axilis JavaScript School koja se sastoji od 5 radionica. Ova škola obuhvaća teorijski i praktični dio kako bi svi polaznici – i početnici i oni koji već imaju određena znanja i vještine – u JavaScriptu te srodnim programskih jezicima, savladali sadržaj programa bez problema", komentirao je glavni organizator Axilis JavaScript Schoola Petar Kovačević.

Dodao je i da se za sada Axilis JavaScript škola održava samo u Zagrebu, ali i da za sljedeću godinu planiraju organizirani live stream kao odgovor na potražnju koju su studenti diljem Hrvatske iskazali. Ujedno, Kovačević kaže i da boljeg pokazatelja da dobro rade – nema.  "AJSS se održava pet subota zaredom kako bi studenti mogli nesmetano odrađivati svoje obaveze i doći na sve radionice jer su one obavezne. To nam je bilo relevantno i kod selekcijskog procesa samih polaznika. S obzirom na to da se radi o samo pet subota i intenzivnom programu, svaki je dolazak važan", napominje Kovačević.

 Pojasnio je i da se s ciljem što kvalitetnijih radionica obrađuju novi standardi jezika JavaScript, ali se bavi i izradom poslužiteljskih aplikacija, Node platformom te izradom web klijenata Reactom.  "Plan i program je sveobuhvatan, ali i dalje podložan promjenama jer se tehnologije brzo mijenjaju, a našem timu je jako važno pružiti najrecentnija znanja kako bi polaznici bili što spremniji i konkurentniji na tržištu rada", napomenuo je organizator. 

Komentirajte prvi

New Report

Close