Strateški interes Ekonomskog fakulteta u Zagrebu je jačanje povezanosti znanosti i gospodarstva

Autor: Darko Bičak , 11. listopad 2018. u 21:59
Ekonomski fakultet će obrazovati kadrove za PwC

Ugovor o suradnji potpisali su prof. Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvoje Jelić, član uprave i partner odgovoran za porezne i regulatorne usluge u PwC Hrvatska.

Suradnja znanosti i "realnog sektora" je preduvjet gospodarskog razvoja, a najnoviji primjer za to je jučerašnje potpisivanje ugovora o strateškoj suradnji između Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i revizorsko-savjetodavnog društva PwC Hrvatska.

Ugovor o suradnji potpisali su prof. Jurica Pavičić,  dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvoje Jelić, član uprave i partner odgovoran za porezne i regulatorne usluge u PwC Hrvatska. Dekan Pavičić je tom prigodom istaknu da je strateški interes Ekonomskog fakulteta jačanje povezanosti ekonomske znanosti i gospodarskih subjekata. 

"Posebno smo svjesni nužnosti povezivanja teorije i struke, ne samo kroz našu redovitu nastavu, već i na području cjeloživotnog obrazovanja.Ekonomski fakultet prepoznatljiv je partner mnogih poduzeća te nam je iznimna čast da nas je i PwC Hrvatska prepoznao kao važnog strateškog partnera", kazao je dekan. Dodao je da je ovim potpisivanjem ugovora učinjen još jedan korak više, a provođenje edukacije Osnove porezne pismenosti: porezni i računovodstveni aspekti poreza na dohodak, dobit i PDV-a tek je prvi projekt u okviru zajedničke suradnje.

Na fakultetu pojašnjavaju da će uspješnom realizacijom ovakvih programa Ekonomija dodatno osnažiti svoju funkciju javne obrazovne i znanstvene ustanove, učvrstiti odnose sa subjektima iz poslovnog okruženja te aktivno provoditi transfer novih znanja, što će polaznicima omogućiti stjecanje konkretnih praktičnih znanja i vještina koje će moći primijeniti u svom poslovanju.

Hrvoje Jelić je pojasnio da je  PwC Hrvatska jedno je od vodećih revizorsko-savjetodavnih društava u Hrvatskoj, koje svakodnevno radi na unapređenju znanja i iskustava svojih stručnjaka, u svrhu pružanja vrhunske savjetodavne usluge klijentima. "Svakog dana svjedočimo sve većoj potražnji za programima cjeloživotnog učenja te nužnosti povezivanja struke i teorije. Upravo zato odlučili smo započeti stratešku suradnju s Ekonomskim fakultetom, u sklopu koje udružujemo naša znanja i iskustva iz prakse s teoretskim znanjima profesora s Ekonomskog fakulteta", kazao je Jelić.

Komentirajte prvi

New Report

Close