Što je Snapchat i kako ga koristiti?

Autor: Poslovni.hr , 20. svibanj 2016. u 11:58
Foto: Frank May/DPA/PIXSELL

Uz video i fotke, možete dodavati tekst, crteže i još ponešto prije no što ih pošaljete prijateljima.

Aplikaciju koju su 2011. pokrenula tri stanfordska studenta danas koristi sto milijuna ljudi za pregledavanje milijardi videozapisa i među najbrže rastućim je društvenim mrežama svijeta.

Ako ga i ne koristite, za Snapchat ste vjerojatno čuli. Najkraće rečeno, to je popularna mobilna aplikacija pomoću koje možete slati videozapise i fotografije (snapove) koji će nestati deset sekundi nakon što ih pogleda osoba koja ih primi. U ovom tekstu bavit ćemo se nekima od njegovih osnovnih značajki, piše tportal.

Uz video i fotke, možete dodavati tekst, crteže i još ponešto prije no što ih pošaljete prijateljima. Osim slanja, možete ih uvrstiti u svoj story, 24-satnu zbirku fotografija i videa koju ćete emitirati svima ili samo onima koji vas prate. 

Zašto bi netko slao ili primao vizuale koji će nestati? Pa, razloga može biti jako puno. Možda s nekim želite podijeliti svoj mamurluk ili pokazati intimni dio svog tijela. Možda biste htjeli podijeliti atmosferu koja vas okružuje ili važan trenutak, ali ne želite da to ostane trajno kružiti internetom. Možda… 

Aplikaciju su 2011. pokrenuli Evan Spiegel, Bobby Murphy i Reggie Brown, tada studenti na Stanfordu. U vrijeme kad se pojavila bila je jedinstvena po tome što su fotografije i videozapisi nestajali nakon nekoliko sekundi, što joj je jedna od glavnih značajki i danas.

Naravno, postoje načini na koji ih se može snimiti (screenshot, recimo), ali korisnicima to nije presudno bitno, čini se. Od sigurnosti im je važnije to što je aplikacija zabavna. 

Oko sto milijuna korisnika pogleda ogromnih sedam milijardi videa dnevno. Usporedbe radi, Facebook s 1,5 milijardi aktivnih korisnika mjesečno bilježi osam milijardi pregleda. Brojka poslanih snapova približava se milijardi dnevno.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close