Što analitičari kažu o novom iPadu?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. listopad 2014. u 11:13
Reuters

Prednarudžbe za veći iPad Air 2 počinju danas po cijeni od 499 dolara i više, a dostavljaju se početku sljedećeg tjedna.

Appleovi novi iPad-ovi, brži i tanji, imaju tek skromna poboljšanja u odnosu na prethodne modele, no pojedini analitičari ističu da nude još nekoliko mogućnosti koje bi mogle oduševiti potrošače uoči blagdanske kupovine, za koju se očekuje da će biti preplavljena novim mobilnim uređajima.

Na predstavljanju novog uređaja u četvrtak, izvršni direktor Applea Tim Cook nazvao je nove proizvode, koji uključuju i novo iMac računalo s novim kvalitetnim zaslonom, najboljima u povijesti tvrtke. No, analitičari kažu da će Apple možda imati problema pobuditi istu strast za svojim tabletima budući da se u posljednjih nekoliko godina potrošači suočavaju s obiljem dlanovnika sa zaslonima na dodir.

Prednarudžbe za veći iPad Air 2 počinju danas po cijeni od 499 dolara i više, a dostavljaju se početku sljedećeg tjedna. Manji iPad Mini 3 bit će oko 100 dolara jeftiniji. Novi iMac, koji ima novi "Yosemite" operativni sustav, koštat će 2.499 dolara.

Očekuje se da će prodaja tableta u ovoj godini porasti za svega 11 posto, u odnosu na 55 posto rasta u prošloj godini, čak i ako prodaja pametnih telefona nastavi rasti a prodaja osobnih računala slabiti, procjene su tvrtke za istraživanje tržišta Gartner.

Prodaja Appleovih tableta pada već dva tromjesečja zaredom. Ulagači su usredotočeni na iPhone, Appleov glavni generator prihoda, dok bi nastavljeni pad prodaje iPad-ova mogao bi nagristi oko 15 posto prihoda te kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close