Standard koji će omogućiti razmjenu podataka u povezanim industrijama

Autor: Marta Duić , 06. listopad 2016. u 22:00
Novi standard omogućit će jednostavnije i kvalitetnije upravljanje proizvodnim procesima

Production Performance Management Protocol (PPMP) omogućit će interakciju između raznih partnera u Internet stvari (IOT) i u industriji 4.0.

Bosch želi ukloniti jedan od najvećih prepreka za manje tvrtke koje žele ući u povezanu industriju. Tvrtka je započela inicijativu i predstavljanje novog, otvorenog industrijskog standarda razvijenog u kući za razmjenu podataka u povezanim industrijama. On će omogućiti interakciju između raznih partnera u Internet stvari (IOT) i u industriji 4.0. Production Performance Management Protocol (PPMP), novi standard će primjerice podržavati brz, jednostavan i siguran prijenos podataka od senzora koji malim i srednjim poduzećima opskrbljuje proizvođače u proizvodnim sustavima velikih tvrtki. Protokol je dostupan i besplatan.

Ovo uklanja prepreke za ulazak u spojene industrije. "Otvoreni standardi su jedan od temeljnih preduvjeta za izradu korištenja mogućnosti industrije 4.0. Ostavljajući mogućnost da svi sudjeluju u razmjeni podataka, oni povećavaju interoperabilnost, omogućuju nove poslovne modele i povećavaju konkurentnost svih  uključenih društava. To će pomoći industriji 4.0 da postane široko u brže uspostavljena; velike i male tvrtke moći će brže integrirati u svoje proizvode. Time i njemačka industrija i globalno gospodarstvo imaju koristi", rekao je Volkmar Denner, predsjednik Boscha. 

Unapređenje proizvodnog procesa
Novi standard razvijen od strane stručnjaka tvrtke Bosch podržava Production Performance Management, proces koji je u središtu industrije 4.0. On koristi senzore za prikupljanje velike količine podataka od proizvodnje za analizu, s ciljem daljnjeg unaprjeđenja proizvodnih procesa. Jesu li sve komponente spojene zajedno da rade što učinkovitije? Je li moguće da jedna komponenta usporava proces? Povlači li jedan dio opreme neobično veliku količinu snage? Je li se motor pregrijao? PPM sustav može odgovoriti na ova i druga slična pitanja – i ispraviti pogreške. Istovremeno, PPM čini učinkovito, sveobuhvatno upravljanje proizvodnjom mogućim.

Najbolje moguće upravljanje proizvodnim procesima zahtijeva da mnogi senzori i strojevi u proizvodnom pogonu dostavljaju svoje podatke u središnji PPM softver. To je komplicirani pothvat jer su do sada svi ti strojevi i senzori govorili različite jezike. Bilo je jako teško postići da komuniciraju jedni s drugima, ali Boschov PPMP će to konačno omogućiti. Baš poput Boscha, mnoge velike tvrtke ugrađuju mnoge komponente isporučene od strane trećih osoba – često je riječ o specijaliziranim malim i srednjim poduzećima koja kasnije velike tvrtke koriste za rad u svojim proizvodnim pogonima. Sve te komponente mogu se integrirati u proizvodnom okruženju brzo, jednostavno i jeftino.

U međuvremenu, otvoreni standardi pomoći će malim i srednjim poduzećima da bolje integriraju svoje proizvode u proizvodnim sustavima njihovih velikih i malih kupaca, pa će tako i veliki i mali imati velike koristi. Štoviše, PPMP podupire sposobnost inženjera strojarstva 'da izravno povezuje svoje strojeve sa softverom'. To znači da se bilo koja greška rada stroja može vidjeti na aplikaciji. Osoba koja je zadužena za  nadzor odmah vidi razlog  pogreške na svojem pametnom telefonu i ima pristup stroju kako bi se problem odmah riješio. Ovi novi standardi se i dalje razvijaju u Eclipse open source community zajednici. Početno praktično iskustvo koje je dio ovog posla omogućuju da svatko može koristiti protokol besplatno. 

Labs Network
Nekoliko malih i srednjih poduzeća poput Balluff, EGT, Rampf, Cadis, KLW i Schmalz već podržavaju ovu inicijativu, koja je pokrenuta od strane Boscha. Naravno i ostale tvrtke su pozvane da se uključe. Osim toga, zajednički standard će se koristiti u inovacijama projekta, odnosno testbeda, nadziranog od industrijske Internet Consortium (IIC) i Plattform Industrie 4. Smješten je u Boschovom istraživačkom centru, a riječ je o suradnji Tata Consulting, Dassault Systemes, SAP-a i Boscha. Zahvaljujući ovom novom načinu razmjene podataka, sustav upravljanja proizvodnjom već prima podatke od različitih objekata, kao i podatke strojeva te podatke o potrošnji energije.

"Mnogi koncepti i tehnologije za industriju 4.0 se tek trebaju pojaviti. Kako bi ih potvrdili i doveli ih na tržište, testbeda poput onoga u Hamburgu starteški su vrlo su važni. Istovremeno, oni nude mogućnost da manje tvrtke sudjeluju IOT lancu vrijednosti", rekao je Denner. To je također razlog zašto je Bosch nedavno pridružio Labs Network Industrie 4.0. Pokrenut od strane predstavnika industrije i njemačkih udruga Bitkoma, VDMA a i ZVEI-eva , mreža ima za cilj promicati primjenu njemačkih malih i srednjih poduzeća u industriji 4.0.  Labs Network je prva luka za pitanja koja se odnose na razvoj rješenja u industriji 4.0.
 

Kako funkcionira novi otvoreni standard PPMP

Komentirajte prvi

New Report

Close