Srpski Telenor ulazi u bankarski sektor

Autor: Bernard Ivezić , 30. lipanj 2014. u 22:00
Širenje usluge/FOTOLIA

Interes pokazuju i Hrvatski telekom, Vipnet i Telekom Slovenije.

U idućih šest mjeseci u Srbiji će mobilni operater Telenor ući na bankarsko tržište i tako postati prvi telekom u jadranskoj regiji koji je proširio svoju ponudu na bankarske usluge.

Lani u lipnju Hrvatski telekom se doregistrirao za niz djelatnosti u platnom prometu. No, za razliku od Telenora koji je kupio KBC banku, HT se nada dogovoru s bankama kako bi usluge poput mobilnog plaćanja i druge, nekad isključivo bankarske usluge, ponudio korisnicima. U mobilno plaćanje u Hrvatskoj ulazi i Vipnet, a u Sloveniji je u to područje ušao i Telekom Slovenije.

Uwe Fredheim, izvršni direktor Telenora najavio je pak da će u Srbiji samostalno ponuditi uslugu mobilnog i web bankarstva u kombinaciji s mrežom bankomata na kojima će se moći i podizati i polagati novac. Fredheim dodaje da će nuditi i različite vrste kredita, prevenstveno potrošačke. Uz to, klijenti Telenorovih bankarskih usluga imat će mogućnost korištenja debitnih i kreditnih kartica, a moći će otvarati tekuće i žiro račune.Telenor je u ovaj projekt uložio 40 milijuna eura. O tome koliko je HT uložio u svoj projekt nije poznato. 

Komentirajte prvi

New Report

Close