Slovenski investitor ušao u Hrvatsku mrežu poslovnih anđela

Autor: Bernard Ivezić , 27. siječanj 2016. u 16:27
Hrvatski poslovni anđeli, Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Poslovni anđeli internacionalizirani.

Slovenski investitor Aljoša Domijan, vlasnik trgovine enaA.com i jedan od najuglednijih poslovnih predavača na poslovnim konferencijama u susjednoj državi, učlanio se u Hrvatsku mrežu poslovnih anđela (CRANE). Uz njega u CRANE se učlanio i odvjetnik hrvatskih korijena zaposlen u poznatoj švicarskoj banci Reyl Dražen Turujlija te najveći hrvatski proizvođač tekućina za električne cigarete, direktor i vlasnik Elde, Dario Marenić. Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a, kaže da sada imaju i prve članove izvan Hrvatske.

"Drago mi je što smo dobili i inozemnog člana, što potvrđuje utjecaj CRANE-a i izvan Hrvatske, a za 2016. imamo još ambicioznije planove, o čemu će više riječi biti uskoro", kaže Štetner. Privatni investitori okupljeni u CRANE u sedam i pol godina, koliko ta udruga postoji, investirali su u Hrvatskoj 23 milijuna kuna u trideset startupa i drugih poduzetničkih projekata. Među inima, mobilni sustav za upravljanje prodajom Repsly, hrvatski dron Hipersferu, analitički nogometni softver Once sport, tehnološki portal Zimo, sustav koji evente dovodi na Facebook SnapTap, 3D shopping platformu Trillenium i sustav za prodaju karata Entrio.

CRANE je inicirao i osnivanje jedine dvije grupno financirane tvrtke u Hrvatskoj, što bi se vani zvalo crowdinvestingom, tvrtke Once sport i Entrio. U posljednjih godinu dana, otkako je CRANE dobio novo vodstvo, broj investicija se udvostručio, a ulaganja su porasla za tri mil. kuna. CRANE ne navodi koliko ukupno ima članova. No, neki od njegovih članova, kako piše na webu udruge, su: Saša Cvetojević, Hrvoje Prpić, Mihovil Barančić, Damir Mujić, Robert Slavečki, Dražen Topčić, Alan Sumina, Zoran Vučinić i Nikola Serdar.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ala se ovi ‘andjeli’ naslikavaju a zajedno su ulozili za jedan osrednji mercedes

New Report

Close