Siemens najavio sporazum o preuzimanju Dresser-Randa

Autor: Marta Duić , 22. rujan 2014. u 14:45
Fotografija: Thinkstock

Sa svojim opsežnim portfeljom kompresora, parnih turbina, plinskih turbina i motora, Dresser-Rand je vodeći dobavljač za naftu i plin, energiju na pripadajućem energetskom infrastrukturnom tržištu u svijetu

Siemens radi na svom Vision 2020 s odlučnom potezu kako bi ojačao svoju jezgru.Tvrtka je sklopila ugovor s Dresser-Rand, kako bi stekli sve izdane i otvorene dionice Dresser-Rand putem ponude za preuzimanje. Siemensova ponuda jednoglasno je podržana od strane upravnog odbora Dresser-Rand.Ponuda cijena iznosi 83 dolara po dionici u gotovini ili ukupna vrijednost transakcije od oko 7,6 milijarde dolara.

Sa svojim opsežnim portfeljom kompresora, parnih turbina, plinskih turbina i motora, Dresser-Rand je vodeći dobavljač za naftu i plin, procese, energiju na pripadajućem energetskom infrastrukturnom tržištu u svijetu. Stjecanjem ovih dionica nadopunjuje Siemensovih postojeće ponude, a osobito u pogledu globalne naftne i plinske industrije te za distribuiranu proizvodnju električne energije.

Osim toga, Dresser-Rand nudi dodatne tehnologije za distribuiranu proizvodnju električne energije, kao što su motori i što su pogoni za kompresore i električne energije, mikro LNG rješenja. To nadopunjuje Siemensovih ponuda u prednosti turbo kompresora i industrijske primjene velikih parnih turbina. Siemens planira ostvariti više od 150 milijuna € godišnje do 2019 kao rezultat ove transakcije.

Komentirajte prvi

New Report

Close