Siemens modernizira sustav za pročišćavanje zraka od plinova u Tata Steel čeličani u Indiji

Autor: Marta Duić , 15. srpanj 2014. u 15:20
Fotografije: Thinkstock

Siemens Metal Technologies je dobio nalog od Tata Steel, indijskog proizvođača čelika, za modernizaciju sekundarni sustav emisije u u Jamshedpuru.Cilj je smanjenje emisije – kako u samoj tvornici tako i u zraku – žele je smanjiti na razinu po regulatornoj normi.

Siemens Metal Technologies je dobio nalog od Tata Steel, indijskog proizvođača čelika, za modernizaciju sekundarni sustav emisije u Jamshedpuru.Cilj je smanjenje emisije – kako u samoj tvornici tako i u zraku – žele je smanjiti na razinu po regulatornoj normi. U budućnosti, razina prašine u tvornici će biti manja od 4 mg/Nm3, a neće prijeći 30 mg/Nm3 kroz dimnjak. Projekt je dio Tata Steel kampanje kojom se pokušava smanjiti njihov ​​lokalni utjecaj na okoliš, a trebao bi biti završen do kraja 2016.

Tata Steel pokreće integrirani čeličanu u Jamshedpur u Indiji, koja ima godišnji kapacitet proizvodnje od 9,7 milijuna tona sirovog čelika. Postoje tri LD (BP) pretvarači s dodirivanjem težine između 165 i 180 tona. Siemens će sveobuhvatno modernizirati postojeći sustav sekundarne emisije u čeličani. Siemens će dizajnirati, proizvesti  i opskrbiti potrebnom opremom čitavu čeličanu. To uključuje nacrte ventilatora, elektrostatskih taložnika i sustave za rukovanje i transport filtrirane prašinu, kao i pripadajuće elektromotore, pogon te automatizaciju hardvera i softvera. Siemens će modernizirati dva postojeća elektrostatska taložnika i modificirati sustav kanala i konverter kućišta. Prije što su odlučili modernizirati čeličanu Siemens je proveo analizu emisije štetnosti u čeličani, dao preporuke za poboljšanje koje bi se trebale provesti. Siemens će također biti odgovoran za nadzor montaže i puštanja pogona u rad.

Komentirajte prvi

New Report

Close