Siemens i ove godine podržava organizaciju PLC+ radionica za studente elektrotehnike diljem regije

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2017. u 10:57
Foto: Thinkstock

Sudjelovanjem u projektu Siemens proaktivnim studentima s interesom za područje industrijske automatizacije nudi mogućnost teorijske nadogradnje znanja.

Siemens treću godinu zaredom, u ulozi generalnog sponzora, pruža podršku organizaciji regionalnog studentskog natjecanja SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017. Ovaj projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te Siemens, mladim i perspektivnim budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se inženjeri inače susreću u industrijskoj automatizaciji u svrhu što bolje pripreme za rad u stvarnoj okolini.

SIM(P)ATIC PLC+ radionica predstavlja proširenje PLC+ radionice na Adria regiju koja, kao i prošle godine, osim Hrvatske, obuhvaća Sloveniju i Srbiju. Radionica će se paralelno odvijati u Beogradu, Ljubljani, Mariboru i Zagrebu. Radionica je organizirana u dva kruga, gdje organizaciju u prvom krugu radionice preuzimaju lokalne uprave EESTEC-a u suradnji s lokalnim Siemensom i matičnim fakultetom.

Naime, ovo natjecanje započinje kao besplatna stručna radionica koja se u ožujku i travnju održava na FER-u u Zagrebu te na istovrsnim fakultetima u Beogradu i Ljubljani. Sveučilišni predavači s fakulteta u svim trima zemljama studentima drže predavanja tematskog sadržaja koji nije obuhvaćen nastavnim kurikulumom te predavanja o projektnim zadacima, dok inženjeri iz industrije pružaju uvid u problematiku rada u industriji i opisuju dosadašnje vlastito iskustvo rada, sve u cilju poticanja izvrsnosti kod studenata iz područja elektrotehnike i pripreme za tržište rada. Po završetku, studentski timovi rješavaju zadatak kojim se najbolja tri tima po zemlji kvalificiraju za regionalno finale u Beogradu početkom lipnja.

U okviru završnice natjecanja finalisti predstavljaju rješenje dodatnog dijela zadatka, a ocjenjuje ih žiri sastavljen od devet članova i to od po jednog predstavnika fakulteta, Siemensa i Siemensovog partnera iz svake zemlje. Najbolji tim iz svake zemlje bit će nagrađen dvotjednom studentskom praksom u Siemensu i stručnim putovanjem na jednu od Siemensovih lokacija u Europi. Ukupni pobjednički tim regionalnog natjecanja osvaja titulu najboljeg tima u regiji Adria, a svaki član tima osvaja i iPad.

Sudjelovanjem u projektu SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017 Siemens proaktivnim studentima s naglašenim interesom za područje industrijske automatizacije nudi mogućnost teorijske nadogradnje znanja o radu s programirljivim logičkim kontrolerima (PLC) te pruža mogućnost usavršavanja ovih znanja na praktičnim zadacima. Podrška projektima koji potiču razvoj stručnih i praktičnih znanja budućih inženjera s ovog područja od velike je važnosti Siemensu kao kompaniji koja je dugoročno strateški usmjerena na područja automatizacije, elektrifikacije i digitalizacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close