Siemens Hrvatska osvojio nagradu HUP-a u sklopu projekta „CSR for all“

Autor: Siemens , 30. rujan 2014. u 09:49
Fotografija: Siemens

U prisustvu predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Ive Josipovića, dodijeljene su nagrade za društveno odgovorne prakse u područjima brige za zaposlenike, zajednicu i okoliš u kategorijama malih, velikih i srednjih tvrtki

Siemens Hrvatska osvojio je nagradu Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu projekta „CSR for ALL“ („Društveno odgovorno poslovanje za sve“) na području velikih tvrtki. Projekt provodi Međunarodna organizacija poslodavaca (IOE) i organizacije poslodavaca iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske i Turske, a sufinancira Europska unija. U prisustvu predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Ive Josipovića, dodijeljene su nagrade za društveno odgovorne prakse u područjima brige za zaposlenike, zajednicu i okoliš u kategorijama malih, velikih i srednjih tvrtki te velika nagrada za tvrtku koja, slijedom prijavljenih projekata, najbolje primjenjuje DOP načela u sva tri područja.

U kategoriji velikih tvrtki za područje brige o zajednici, Siemens Hrvatska osvojio je nagradu s projektom donacije opreme novouređenom laboratoriju za automatizacijske sustave Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, u vrijednosti od 100 tisuća Eura. Novo opremljeni laboratorij FER-a za automatizacijske sustave znatno je unaprijedio kvalitetu obrazovanja studenata kako bi već tijekom studija dobili mogućnost praktičnog uvida u najnovije tehnologije.Laboratorij služi i kao stručna potpora gospodarstvu za tehnička rješenja te kao mjesto za testiranje predloženih aplikacija na raspoloživim platformama. 

„Siemens Hrvatska aktivno provodi nekoliko programa društveno odgovornog poslovanja. Kao jedna od vodećih svjetskih korporacija, Siemens podupire ulaganje u mlade i perspektivne ljude kao temelj napretka. Želja nam je nastaviti poticanje kvalitetnog obrazovanja mladih, jer vjerujemo da tako dajemo istinski doprinos razvoju gospodarstva Republike Hrvatske“, izjavio je prilikom preuzimanja nagrade predsjednik Uprave Siemens Hrvatska, Mladen Fogec.

Projekt „CSR for all“ započeo je 2013. godine te je osim dodjele nagrada obuhvatio niz aktivnosti vezanih uz promociju DOP-a uključujući izradu analize i Studije razine primjene DOP-a na području Hrvatske tijekom 2013. godine, izdavanje Priručnika o DOP-u za organizacije poslodavca i organizaciju seminara na temu DOP-a.  „Hrvatska udruga poslodavaca već dugi niz godina među svojim članicama potiče djelovanje koje se temelji na principima društveno odgovornog poslovanja. Dugoročne održivosti tvrtke nema bez kvalitetnih i partnerskih odnosa s dionicima te odgovornog raspolaganja resursima. U svom radu ne smijemo biti usmjereni samo na danas i moramo razmišljati što ostavljamo u naslijeđe i budućim generacijama. Nagrađivanjem primjera dobre prakse u skladu s načelima DOP-a želimo potaknuti na njihovu širu primjenu u Hrvatskoj. Od takvog poslovanja profitiraju i tvrtke i zajednica, dakle svima nam je u interesu snažno podupirati društveno odgovorno poslovanje“, izjavio je predsjednik HUP-a Ivica Mudrinić.

Komentirajte prvi

New Report

Close