Siemens dobio posao u najvećem nizozemskom obalnom vjetroparku

Autor: Marta Duić , 28. srpanj 2014. u 16:20
Fotografija : www.siemens.com

Siemens Energy je dobio nalog za izradu Nizozemskog najvećeg vjjetroparka u blizini obale. Dizajniran je za generiranje 144 megavata (MW) vjetroelektrana, projekt Westermeerwind činiti će 48 vjetroelektrana na izravni pogon.

Siemens Energy je dobio nalog za izradu Nizozemskog najvećeg vjjetroparka u blizini obale. Dizajniran je za generiranje 144 megavata (MW) vjetroelektrana, projekt Westermeerwind činiti će  48 vjetroelektrana na izravni pogon. U sklopu 15-godišnjeg sveobuhvatnog ugovora o održavanju, vlasnik će imati koristi od Siemensovog zajamčeno dostupnosti.

48 Siemens SWT-3,0-108 vjetroturbina bit će raspoređeni u tri reda u plitkim vodama između 500 i 1100 metara od nasipa. Svaki od tih izravnim pogonoskih vjetroturbina će generirati snagu od tri megavata s promjerom 108 metara rotora osigurava maksimalnu učinkovitost.Broj sastavljenih modula koji čine svaku jedinicu je samo pola uobičajene vjetroturbina. Ovaj dizajn čini vjetroturbine posebno pouzdanima i lakim za održavanje.

Pripremni radovi na gradilištu će početi u ljeto 2014, nakon čega slijedi ˝offshore ˝ instalacije u 2015. Nakon puštanja u pogon između kraja 2015 i početkom 2016, Westermeerwind će sa 48 Siemesnovih vjetroturbina Siemens isporučiti oko 160.000 nizozemskih domove s ˝dobrom˝ električnom energijom. Projekt će time značajno doprinijeti Nizozemskoj u postizanju njihovih ciljeva klimatske zaštitei cilja da proizvode 14 posto svoje električne energije iz obnovljivih izvora energije do 2020. godine. Za projekt Westermeerwind se očekuje da će donijeti oko 150 dodatnih radnih mjesta u tom području. Otprilike 30 tehničara i drugih stručnjaka također će biti potrebni tijekom 15-godišnjeg razdoblja službe za rad vjetroelektrana.

Komentirajte prvi

New Report

Close