Sedam trikova s kojima ćete lakše koristiti računalo

Autor: Poslovni.hr , 08. travanj 2018. u 12:04
Foto: Thinkstock

Pročitajte ih i zapamtite, možda vam zatrebaju.

Što kad slučajno zatvorite tab u kojem je sadržaj kojeg trebate? Kako spremiti web stranicu kao PDF? tportal je izbor sedam zgodnih trikova koji se mogu pokazati kao vrlo korisni.

Zatvorili ste slučajno tab? Evo kako ga brzo ponovno otvoriti

Ako ste slučajno zatvorili tab u web pregledniku, u operativnom sustavu Windows ponovno ćete ga otvoriti ako skupa pritisnete tipke Ctrl, Shift i T. Za macOS trebate pritisnuti kombinaciju tipkiCmd, Shift i T.

Kako spremiti web stranicu kao PDF?

U Windowsima pritisnite zajedno tipke Ctrl i P, pa odaberite Save as a PDF. Za macOS: Cmd + P, pa iz padajućeg izbornika odaberite Save as a PDF.

Kako pronaći knjigu na Googleu?

U Googleovoj tražilici otvorite naprednu pretragu i odaberite format datoteke – PDF, DOC, RTF, DjVu – pa upišite naziv knjige.

Kako pretvoriti Googleovu tražilicu u kalkulator?

U Googleovu tražilicu utipkajte formulu (primjerice, 100/1.25 ili 18+532) i pritisnite tipku Enter.

Kako spremiti stranicu na Facebooku?

Ako želite spremiti stranicu na Facebooku za kasniji pregled, odaberite Save Link pri vrhu stranice. Kako biste ponovno vidjeli to što vas zanima, u izborniku otvorite Saved.

Kako brzo promijeniti veličinu slova u Wordu?

Kako biste brzo promijenili veličinu fonta u Microsoftovu programu Word u Windowsima i macOS-u postupak je isti: pritisnite zajedno tipke Shift i F3.

Čemu služe mala izbočenja na tipkama?

Tipke F i J na fizičkim tipkovnicama imaju mala izbočenja. Znate li čemu služe? Tu su kako bi vam pomogla pri tipkanju naslijepo. Nad njima bi trebali biti kažiprsti lijeve i desne ruke.

Komentirajte prvi

New Report

Close