Saznajte kako dobiti bolji mobilni signal u zatvorenim prostorima

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2016. u 10:03
Foto: Thinkstock

Iako ne možete promijeniti zakone fizike i način na koji funkcioniraju radiovalovi postoje neki trikovi i metode kako poboljšati mobilni signal u zatvorenom.

Mobilni signal u zatvorenim prostorima ponekad zna biti problematičan. Možete imati fantastičan signal u jednom dijelu kuće ili stana dok u sobi pokraj ne možete ni uspostaviti poziv. Iako ne možete promijeniti zakone fizike i način na koji funkcioniraju radiovalovi postoje neki trikovi i metode kako poboljšati mobilni signal u zatvorenom.

Neki od njih zahtijevaju promjene u navikama ili kupnju nekih mobilnih dodataka dok drugi koriste već postojeća svojstva u vašem mobitelu. Kako god, signal će vam biti bolji, piše N1.

 

1.Wi-Fi pozivi relativno su nova opcija koja se može naći na većini novih mobitela. Umjesto da koristite mobilnu mrežu, spojite vaš smartphone na Wi-Fi mrežu i uspostavljajte pozive preko nje, odnosno preko interneta.

2. Femtocell i nije nov proizvod, ali većina nas za njega nikad nije čula jer se ne korite previše. Najlakše ga je shvatiti kao repetitor za najbližu mobilnu antenu.

3. Postoje kontroverze oko njihove efektivnosti, ali pojačivači mobilnog signala mogu biti dobro rješenje na lokacijama gdje su različiti telefoni i različite mreže.

Komentirajte prvi

New Report

Close