Samsung predstavio nove adute za umreženi dom: Kamere iz frižidera šalju sliku na mobitel

Autor: Agencija VLM , 11. veljača 2016. u 15:46
Foto: Danijel Lijović / Večernji list

Kada ionako kroz cijeli dan ‘visite” na mobitelu, zašto ne biste usput provjerili i što imate, odnosno nemate u frižideru i kupili i prije nego se vratite u svoj doma.

Napredni mobiteli i internet omogućili su nam najbojlu informiranost ikad u povijesti. A sada se najveće svjetske tehnološke kompanije usmjeravaju na međusobnu povezanost svih uređaja i dodatno poboljšanje svakodnevice i u poslovnom i u privatnom okruženju. 

Južnokorejska tvrtka Samsung Electronics je na svom europskom Forumu demonstrirala široku bazu proizvoda kojim donosi umreženi dom na novu razinu. Samsung je odavno u Europi poznat kao brend za televizore, ali sada je osim najnovije linije zakrivljenih SUHD TV prijamnika s Quantum dot tehnologijom, predstavio i cijeli niz pratećih gadheta i tehhnologija, poput novog pametnog sata Gear S2, inteligentne perilice Samsung AddWash kao i novu generaciju pametnih kućanskih aparata koje predvodi „umreženi“ hladnjak Family Hub. 

Kada ionako kroz cijeli dan 'visite" na mobitelu, zašto ne biste usput provjerili i što imate, odnosno nemate u frižideru i kupili i prije nego se vratite u svoj doma. 

– Samsung neprestano radi na tome da korisnicima omogući lakši i inteligentniji život. Ove godine napravili smo velik korak naprijed, s raznovrsnim portfeljem umreženih proizvoda i usluga – naglasio je David Lowes, direktor marketinga, Samsung Europe i dodao – Nastavit ćemo s poboljšavanjem svakodnevice naših korisnika, kroz dijalog i predviđanje njihovih potreba, kako bismo ponudili uređaje i usluge koji objedinjuju svrsishodne inovacije i obogatili svakodnevni život.

Ove je godine Samsung pokazao novu AddWash perilicu rublja, koja zahvaljujući manjim vratašcima na bubnju omogućava praktično dodavanje odjeće pa i omekšivača tijekom ciklusa pranja, bez potrebe za ponovnim pokretanjem ciklusa perilice. AddWash perilicama moguće je upravljati mobitelom na koji možete dobiti obavijest kada je ciklus pranja gotov. 

– Namjestite veš mašinu prema svom rasporedu, a ne da se vaš raspored uklapa u mašinin, poentirao je David Lowes.

Usisavači roboti sve su veći hit u kućanstvima, a Samsung ima svoju verziju – POWERbot.  POWERbot Turbo WiFi je 70 puta snažniji od dosadašnjih Samsungovih modela, a tvrtka tvrdi da je to najsnažniji robot usisavač sada na tržištu. Kojim također možete upravljati premo mobitela. 

Posebna atrakcija ovogodišnjeg Foruma je i novi Family Hub hladnjak, opremljen zaslonom dijagonale 21,5 inča. Tri ugrađene kamere omogućavaju pregled pohranjenih namirnica, tako da ukućani u svakom trenutku, pogledom na zaslon pametnog telefona, mogu vidjeti točno što nedostaje. Zahvaljujući zaslonu, ukućani mogu zapisivati bilješke, prikazivati fotografije ili dijeliti kalendar, izravno na hladnjaku. Dodatno, zaslon omogućava upravljanje umreženih sustava za kućnu zabavu kao što su TV prijamnici ili reproduktori glazbe, a zahvaljujući ugrađenim zvučnicima, korisnici će i preko hladnjaka moći slušati omiljenu glazbu.

Za korisnike koji traže i nešto još luksuznije na Forumu smo imali priliku vidjeti i nove Gear S2 classic pametne satove s kućištima od ružičastog zlata i platine, koje je Samsung opremio i dizajnerskim dodacima koje potpisuje Colombo, uz brojčanike s motivima animiranog filma Peanuts (Snoopy) ili dizajnom Keith Haringa, Jean-Michael Basquiata, Jeremyvillea i Burton Morrisa. Zanimljivo, ovi će pametni satovi biti kompatibilni i s uređajima koje pokreće iOS operativni sustav.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Jel moze netko preporuciti dobar antivirusni program za frizider?

mogao bi ovaj nounar gurnuti glavu u taj svoj ” frižider” pa raspaliti jedan selfie, da mu se glava malo rasfrižideri

Preko hladnjaka mogu slušati glazbu, wtf. Besposleni pop i jariće krsti

New Report

Close