Samsung objavio uzrok incidenata s uređajima Galaxy Note7

Autor: Poslovni.hr , 23. siječanj 2017. u 08:58
Foto: DPA/PIXSELL

U proteklih nekoliko mjeseci proveli su detaljnu istragu u suradnji s nezavisnim stručnjacima

Nakon nekoliko mjeseci detaljne istrage, tvrtka Samsung Electronics danas je na konferenciji za medije održanoj u Seulu objavila uzroke incidenata s uređajima Galaxy Note7 te koje su mjere poduzete kako se problem ne bi ponovio. Predsjednik uprave odjela mobilnih komunikacija tvrtke Samsung Electronics, DJ Koh, prezentirao je detaljne rezultate istrage i izrazio iskrenu ispriku i zahvalnost korisnicima Galaxy Note7 uređaja, mobilnim operaterima, maloprodajnim partnerima i distributerima te poslovnim partnerima, na njihovu strpljenju i neprekidnoj potpori.

Uz Koha, nazočili su čelnici tvrtki UL, Exponent i TUV Rheinland, vodećih nezavisnih grupacija koje su provele vlastite istrage po pitanju različitih aspekata incidenata s uređajima Galaxy Note7. Govornici su bili:

  • Sajeev Jesudas, predsjednik odjela potrošačke elektronike tvrtke UL
  • Dr. Kevin White, glavni znanstvenik, Exponent
  • Holger Kunz, izvršni potpredsjednik grupe proizvoda, TUV Rheinland AG

Govornici su detaljno obrazložili rezultate istrage te predstavili nove mjere koje je Samsung poduzeo kao odgovor na incidente.

Temeljem saznanja prikupljenih istragom, Samsung je implementirao širok raspon procedura unutarnje kontrole i sigurnosti, kako bi dodatno poboljšao sigurnost proizvoda, uključujući dodatne protokole poput višestrukih sigurnosnih mjera i provjeru sigurnosti baterije u osam točaka. Tvrtka Samsung također je oformila savjetodavnu skupinu za baterije (Battery Advisory Group) koju čine vanjski savjetnici, akademici i istraživači, kako bi zajamčila objektivnost i jasnu perspektivu po pitanju sigurnosti i inovacija baterija. Članovi savjetodavne skupine uključuju:

  • Dr. Clare Grey, profesoricu kemije na sveučilištu Cambridge
  • Dr. Gerbrand Ceder, profesora znanosti o materijalima i inženjerstvu, UC Berkeley
  • Dr. Yi Cui, profesora znanosti o materijalima i inženjerstvu, Stanford University
  • Dr. Toru Amazutsumi, izvršnog direktora, Amaz Techno-consultant

– U proteklih nekoliko mjeseci proveli smo detaljnu istragu u suradnji s nezavisnim stručnjacima, kako bi pronašli uzrok incidenata s uređajima Galaxy Note7 – izjavio je Koh te dodao – danas smo, više nego ikad, predani tome da ponovno steknemo puno povjerenje naših korisnika, pomoću inovacija koje redefiniraju što je moguće učiniti po pitanju sigurnosti, kao i ostvarenja neograničenih mogućnosti i nevjerojatnih novih iskustava.

Komentirajte prvi

New Report

Close