Samsung: Galaxy S5 prodavat će se bolje od prošlog modela

Autor: Agencija VLM , 16. travanj 2014. u 11:10
Screenshoot Samsung

S5 se zasad prodaje brže nego S4, kojI je u prvom mjesecu prodaje prodan u više od 10 milijuna primjeraka

U Samsungu vjeruju da će se njihov smartphone Galaxy S5 prodati u više primjeraka od prethodne generacije, S4, piše Reuters. S5 je u petak pušten u prodaju, i to odmah u 125 zemalja, što je više no dvostruko više od broja zemalja u kojima se počeo prodavati S4. Samsung sve to čini kako bi održao rast na tržištu mobilnih uređaja, koje mu donosi 70 posto ukupnog profita.

"S5 se zasad prodaje brže nego S4, iako je teško dati konkretne brojeve jer smo još u ranim fazama", rekao je viši potpredsjednik Samsungova tima za proizvodnu strategiju Yoon Han-kil za Reuters. Dodao je kako će prodaja novog modela biti puno bolja od prošle generacije, koja je u prvom mjesecu prodaje prodana u više od 10 milijuna primjeraka.

Samsungovi pametni telefoni dosad su bili poznati po hardverskim inovacijama, no S5 nudi manje hardverskih novosti, dok je fokus stavljen na nekoliko ključnih poboljšanja kao što su vodootpornost, bolja kamera i način rada koji odmah isključuje nepotrebne aplikacije čim se baterija približi nuli.

"Ovaj put smo odlučili staviti samo ono što korisnik stvarno treba, pa sam izbacio mnogo usluga i softvera", rekao je Yoon. To se između ostalog vidi i po broju aplikacija ugrađenih u S5 – 40 u odnosu na više od 50 koliko je imao S4.

Komentirajte prvi

New Report

Close