S iČelnikom mogu lako i brzo upravljati financijama

Autor: Sergej Novosel Vučković , 10. travanj 2018. u 22:00
S aplikacijom svi podaci dostupni bilo kad

Zagrebačka tvrtka Libusoft Cicom razvila softversko rješenje za pomoć lokalnim čelnicima.

Domaći čelnici općina, gradonačelnici i župani moraju se nositi s toliko podataka da od toga "boli glava", no, s novim alatom imat će ih u malom prstu, u džepu.

Zagrebačka tvrtka Libusoft Cicom razvila je aplikaciju iČelnik koja lokalnim vlastima treba pomoći u upravljanju financijama. "To je i izvještajni portal preko kojeg oni mogu brzo i lako doći do svih brojki od interesa, pratiti realizaciju proračuna, kontrolirati prihode, rashode, sve relevantne financijske pokazatelje…", objašnjavaju iz tvrtke, ističući da su podaci na iČelniku dostupni u realnom vremenu. Vizualno je alat prilagodljiv svakom računalu, pametnom telefonu…   

"To je i prva i jedina takva aplikacija u Hrvatskoj i regiji. Čelnicima je zanimljiva, no kako nije zakonska obveza imati je, već je 'nice to have' (lijepa za imati), sve ovisi o proaktivnosti čelnika hoće li je primijeniti", objašnjava direktor sektora financija i logistike u Libusoftu Marko Ignjatović.

Preduvjet da im bude korisna je uređenost baza podataka i međupovezanost softverskih aplikacija, a s krajnjim ciljem efikasnijeg, transparentnijeg i bržeg poslovanja koje vodi većoj kvaliteti života građana zahvaljujući digitalizaciji.

Razvoj, izrada i testiranje aplikacije trajali su oko 13 mjeseci, a ona ima, napominje Ignjatović, i izvozni potencijal za BiH i Srbiju. Libusoft Cicom tvrtka je s više od 130 zaposlenih, jedan od vodećih hrvatskih softverskih igrača, pogotovo u informatizaciji lokalnih samouprava. Ima gotovo 1000 korisnika, uz lanjski prihod od 31,5 mil. kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close