Rimac u Zagrebu testira vozila s autonomnom vožnjom

Foto: Facebook / Rimac Automobili Foto: Facebook / Rimac Automobili

Espace u videu opremljen je s osam kamera, šest radara, 12 ultrazvučnih senzora, jedinicom za inercijsko mjerenje i GPS-om visoke preciznosti.

Odjel Rimac Automobila zadužen za autonomnu vožnju pokrenuo je vlastitu flotu testnih vozila, objavila je jučer ova tvrtka iz Svete Nedelje. Cilj ove flote je ubrzati razvoj sustava autonomne vožnje i ključne značajke novog Rimca C_Two, takozvanog Driving Coacha (učitelj vožnje).

Flota se sastoji od različitih vrsta vozila za različite svrhe. U videu objavljenom na Rimčevom Facebooku vidi se tako modificirani Renault Espace, bez Renaultovog loga, kako se kreće ulicama Zagreba. U Rimcu najavljuju da će kasnije tijekom ove godine u flotu uključiti i "uzbudljivije" automobile snažnijih performansi.

Espace u videu opremljen je s osam kamera, šest radara, 12 ultrazvučnih senzora, jedinicom za inercijsko mjerenje i GPS-om visoke preciznosti. Vozila mogu biti kontrolirana Rimčevim sustavom umjetne inteligencije i bit će korištena za prikupljanje podataka i testiranje algoritama. U Rimcu ističu kako vozilo prikuplja 6 terabajta podataka za svakih sat vremena vožnje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!