Riječki inovatori osmislili korisnu aplikaciju kako u sekundi pronaći slobodno parkirno mjesto

Autor: Poslovni.hr , 15. kolovoz 2016. u 10:00
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Čim se pokrene, daje informacije o slobodnim mjestima na pojedinom parkiralištu.

Mladi riječi inovatori osmislili aplikaciju koja traži slobodna mjesta na zatvorenim parkiralištima u Rijeci. Mladi Riječani Juraj Juričić, Eris Margeta i Emanuel Škrobonja osmislili su aplikaciju Parking Rijeka koja Riječanima služi da na najbrži i najjednostavniji način pronađu slobodno mjesto na nekom od riječkih parkirališta.

Juraj i Eris su, kako kažu, uvijek bili u kompjuterima i mobitelima pa su tako sa svojih 16 godina otvorili firmu Rijeka Servis čija je primarna djelatnost bila servisiranje mobitela i kompjutera, piše Novi list.

– Svi se zapravo znamo otprije, a preko Facebooka smo od Emanuela tražili pomoć oko dizajna. Eris i ja smo se prvi put našli na parkiralištu Građevinske škole, priča Juraj. Želja im je da daroviti klinci sa dobrim idejama nešto naprave i pretvore tu ideju u nešto stvarno. Dečki su zapravo financijski samostalni od svoje 16. godine.

Aplikacija Parking Rijeka vrlo je jednostavna, gotovo intuitivna za korištenje. Čim se pokrene, daje informacije o slobodnim mjestima na pojedinom parkiralištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close